ŞCOALA DE AGENŢI DE POLIŢIE CÂMPINA ORGANIZEAZĂ TABERE PENTRU COPIII DIN JUDEŢELE SINISTRATE

În perioada 1 august-15 septembrie, Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” Câmpina este noua ,,casă” a unor copii din
localităţile afectate de inundaţii din judeţele Galaţi, Bacău, Vrancea.

Taberele sunt organizate pe 3 serii, a câte 30-50 copii de vârstă şcolară, cărora li se oferă cazare, masă şi activităţi recreative.

În perioada 1 -12 august 2005 s-a aflat la Câmpina prima serie, formata din 44 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 14 ani, provenind din familii afectate de inundatii din judetul Galati.

Poliţiştii s-au străduit să aline suferinţa copiilor greu încercaţi de calamităţi, prin activităţi atractive, cum ar fi: turul oraşelor Ploieşti şi Târgovişte – cu vizitarea obiectivelor turistice, drumeţie la Barajul Paltinu, vizitarea Castelelor Peleş şi Pelişor, Mânăstirii Sinaia, muzeului cinegetic Posada, grădinii zoologice Bucov, precum şi organizarea de competiţii sportive şi programe artistice.

De asemenea, la plecarea din tabără, poliţiştii le-au oferit celor mici rechizite pentru noul an şcolar, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării.

Începând cu data de 16 august, o a doua serie, de 40 de copii de vârstă scolară, din familii care au suferit grave pierderi materiale în urma inundatiilor, din judetele Bacau şi Vrancea, beneficiază de cazare, masă şi activităţi recreative, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina.