CNA sanctioneaza radiourile care au difuzat interviul cu Gigi Becali

Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 13 iulie 2005, ora 11.00, a ascultat înregistrările de la posturile: Radio 21, Europa FM şi Radio Guerrilla, care au difuzat discuţia dintre Gigi Becali şi reporterul postului Antena 1, încălcând astfel dispoziţiile art. 2 din Decizia C.N.A. nr. 248/2004 privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine şi art. 19 din Decizia C.N.A. nr. 249/2004 privind protecţia copiilor în cadrul serviciilor de programe.

Consiliul a decis cu unanimitate de voturi sancţionarea radiodifuzorilor menţionaţi, pentru că au fost transmise declaraţiile domnului Gigi Becali, care a folosit un limbaj suburban, de natură să afecteze grav imaginea şi demnitatea unor persoane.

Ţinând seama de faptul că libertatea de exprimare nu poate prejudicia libertatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine, având în vedere obligaţiile ce îi revin atât Consiliului, cât şi radiodifuzorilor în protejarea demnităţii umane, a decis să solicite imperios posturilor de radio şi de televiziune să nu mai difuzeze nici o declaraţie care nu respectă dreptul sacru la demnitate umană şi la propria imagine.

În cazul în care radiodifuzorii nu îşi respectă îndatoririle şi responsabilităţile ce le revin, Consiliul Naţional al Audiovizualului va aplica sancţiunile prevăzute de lege.