CNA amendeaza din greu televiziunile

Consiliului National al Audiovizualului, intrunit in sedinta publica in data de 31 martie a.c., a decis amendarea postului Antena 1 cu suma de 25.000.000 lei.
Postul Antena 1 a incalcat prevederile Deciziei CNA nr. 254/2004 privind publicitatea, sponsorizarea si teleshoppingul, o serie de grupaje publicitare difuzate nefiind separate corespunzator, prin coperte neutre. CNA a adresat postului, anterior, o somatie publica pentru aceeasi abatere.
In aceeasi sedinta, CNA a decis sa adreseze somatii publice posturilor National TV, OTV, MIX FM si Radio Bucuresti.
La emisiunea “Taxi Driver”, filmata cu camera ascunsa si difuzata de postul National TV in 28.03.2005, o persoana a fost pusa intr-o situatie de risc (fiind amenintata cu pistolul, in cursul farsei organizate de realizatorii emsiunii). Postul a incalcat astfel prevederile Deciziei CNA nr. 248/2004 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine.
Postul OTV a difuzat, in cadrul emisiunii ,,Dan Diaconescu Direct” din data de 28-29 martie, publicitate mascata pentru un aparat de avertizare cu privire la producerea cutremurelor. De asemenea, postul OTV nu a transmis textul deciziei CNA de sanctionare cu amenda pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 67/2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale.
Postul Radio Bucuresti a difuzat spoturi publicitare pentru servicii medicale, fapt care contravine Deciziei nr. 254/2004 privind publicitatea, sponsorizarea si teleshoppingul. Aceeasi decizie a fost incalcata de postul de radio Mix FM prin difuzarea, in cadrul emisiunii “Comunicatii Mobile” difuzata in ziua de 25 martie 2005, de publicitate publicitatea comparativa pentru o companie de telefonie mobila, publicitate care a recurs la denigrarea serviciilor oferite de o societate concurenta.