Club de Teatru pentru Liceeni

Începând cu luna mai, Teatrul Ion Creangă va desfăşura proiectul Clubul de Teatru pentru Liceeni, un proiect care constă într-o serie de cursuri de actorie gratis, dedicate tuturor trupelor de teatru din licee, ce se va desfăşura sub îndrumarea actorilor Teatrului Ion Creangă, cât şi a unor invitaţi speciali. Cursurile vor avea loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în Studioul Horia Bernea.

Proiectul abordează un modul de tematici, tehnici şi mijloace de expresie specifice artei actorului, fiind adresat tuturor elevilor cu vârste cuprise între 14 şi 18 ani ce fac parte din trupe de teatru din unităţi de învăţământ.

Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” şi Liceul Teoretic “Grigore Moisil” sunt primele unităţi de învăţământ care participă la cursurile de actorie organizate de Teatrul Ion Creanga.

“Clubul de teatru pentru liceeni este un nou proiect al Teatrului Ion Creangă, derulat cu scopul de a încuraja apropierea generaţiilor tinere de artele dramatice, stimulând totodată creativitatea şi dinamica de grup printr-o formă alternativă de educaţie prin teatru. Proiectul reuneşte atât oferta de cursuri de actorie, cât şi o serie de spectacole realizate pentru liceeni sau cu participarea acestora. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.”