Ciupercile sunt unul dintre cele mai hipocalorice alimente si pot constitui o parte importanta a regimului de slabire. In continuare, va prezentam beneficiile acestora si o reteta gustoasa de pizza cu ciuperci.
Ca ciupercile sa fie alimente sanatoase, nu trebuie sa le mancam prajite, sa le combinam cu carbohidrati sau sa le adaugam gasime. 100 de grame de ciuperci contin cu aproximatie 2 g proteine, 300 mg de potasiu, 40 micrograme acid folic, 1 mg fier, avand doar 15-20 calorii.
Ciupercile care sunt comestibile nu contin amidon si sunt recomandate in alimentatie indiferent de varsta sau afectiuni. Ele reprezinta o importanta sursa de fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, zinc, vitaminele B1, B2, B3, B6, C, D, E si acid folic. Ciupercile sunt apropiate carnii prin faptul ca contin glicogen-zahar de rezerva care e specific si carnii si similar amidonului din plante. Astfel, ciupercile sunt un soi de hibrid intre proteina vegetala si cea animala.
Datorita continutului de minerale si vitamine, ciupercile combat oboseala si astenia, prevenind bolile cardiovasculare si chiar cancerul.
Ciupercile contin fitonutrienti si unele substante cu efect antibiotic recomandate in prevenirea infectiilor virale. Fitonutrientii, alaturi de celelalte substante nutritive, au efect de stimulare si de intarire a sistemului imunitar.
Ciupercile, prin continutul ridicat de fibre, reprezinta un aliment foarte usor de digerat. Ele trebuie sa fie proaspete cand le consumam, caci, pastrate mai multe zile in conditii improprii, pana si ciupercile comestibile pot deveni toxice.
Ciupercile se pot conserva prin marinare, murare, uscare, in ulei, in toate aceste cazuri pastrandu-si proprietatile nutritive.
Una dintre ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Ciupercile, gustoase si sanatoase
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro