Adaosul de citrice sau vitamina C la ceaiul verde, poate creste beneficiile antioxidantilor, conform sugestiilor oferite de un studiu nou.
Antioxidantii in tema se considera ca sunt responsabili de unele dintre beneficiile considerate ale ceaiului verde, cum sunt reducerea riscului aparitiei cancerului si a stopului cardiac.
“Desi rezultatele sunt preliminare, cred ca incurajeaza faptul ca o mare parte din puzzle poate fi descoperit in simpla chimie a organismului” a declarat liderul studiului, Mario Ferruzzi.
Folosind un model de laborator care stimuleaza digestia in stomac si intestinul subtire, Ferruzzi a testat ceaiul verde cu o serie de aditivi printre care si sucurile.
Conform rezultatelor sale, sucul de citrice creste nivelul de absortie al antioxidantului amintit cu mai mult de 5 ori, in timp ce vitamina C (acidul ascorbic) creste acest nivel intre 6 si 13 ori.
Rezultatele au fost publicate in revista Molecular Nutrition and Food Research.
Sursa: www.health24.com
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro