Cioloș: O să avem colaborări în țară cu PNL când vom ști dacă nu e un PSD deghizat

Coliderul USR PLUS Dacian Cioloș a criticat luni politica de cadre făcută pe plan local de PNL Iași, prin actualul ministru al Mediului, Costel Alexe. 

Cioloș face trimitere la o declarație făcută de liderul PNL Iasi, Costel Alexe, care a afirmat că „PNL își dorește să scape de toate relicvele radioactive ale PSD” și ironizează această pretenție a lui Alexe prin raportarea la candidatura pe care PNL a decis-o pe plan local la primăria Iașiului, în persoana unui fost lider PSD, Mihai Chirica, actualul primar al municipiului Iași. 

„Ca să fie clar pentru toată lumea. Am fost și suntem deschiși pentru un proiect al dreptei. Singura noastră condiție a fost și rămâne în continuare să nu primim PSD în acest proiect și nici năravurile lor. Ni s-a reproșat că la București nu am atras și PMP în această construcție. Dar cum am fi putut face o colaborare politică cu un partid care a votat un mandat întreg cu PSD? Ni s-a reproșat că nu am primit un candidat cu șanse la Sectorul 2, unul care a doua zi a trecut la PSD. Ni s-a reproșat că nu avem colaborări cu PNL în țară. O să avem când o să știm dacă aceste colaborări sunt cu PNL și nu cu un PSD deghizat în galben-albastru”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook. 

El spune că ar fi mult mai cinstit din partea lui Alexe, față de alegătorii săi, să se înscrie el în PSD.

„Până la urmă, arată a ipocrizie să iei oamenii PSD și să îi înscrii la tine în partid pentru că le e rușine să defileze cu numele propriului partid, după cum vedem că procedează și doamna Firea la București. Momentan avem aceeași Mărie cu alta siglă. Între timp, îi recomandăm domnului Alexe să mai recruteze câțiva pesediști care să se înscrie în PNL și astfel să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului ca să nu rămână ministrul Mediului fără loc de muncă. Singura problemă ar fi că pesediștii au mai dat jos câteva guverne care le aparțineau, așa că domnul Alexe va trebui să fie foarte clar când le va explica al cui e guvernul, al lor sau al celorlalți.”

 

 

Sursa: europalibera.org