Cercetatorii au descoperit ca consumul zilnic de ciocolata neagra cu cacao, pe parcursul a sase saptamani, a imbunatatit semnificativ circulatia sangelui a celor care au participat la studiu.
Studiul este ultimul facut pe tema bolilor de inima si a alimentelor legate de prevenirea acestora cum sunt vinul rosu, ceaiul verde, fructele si legumele inchise la culoare. Se pare ca aceste “ingrediente” influenteaza pozitiv circulatia sangelui datorita unor componente numite flavonoide.
Ce inca nu stiu cercetatorii este daca continutul de zahar si grasimi care exista in ciocolata nu duce la o crestere in greutate nesanatoasa ceea ce ar anula efectele benefice ale flavonoidelor din cacao.
Cercetatorii considera ca daca ar fi insa consumata in combinatie cu alte alimente cu continut slab de calorii atunci am putea beneficia doar de efectele benefice.
Studiul facut a implicat 39 de persoane cu varsta medie si 52 care in medie, erau supraponderali. Rezultatele au fost publicate in cadrul intalnirii membrilor Colegiului American de Cardilogie din New Orleans.
Doctorii au folosit ultrasunete pentru a masura tensiunea arteriala in arterele de la nivelul bratului, un test care este foarte legat de riscul de a dezvolta boli de inima.
Cacaoa indulcita artificial din cadrul studiului a imbunatatit cu 37% circulatia sangelui iar cacaoa indulcita cu zahar cu 23%, ceea ce sugereaza ca zaharul interfereaza cu efectele benefice ale flavonoidelor. Pacientii care au fost in grupul celor carora li s-a aplicat placebo au inregistrat o scadere a calitatii circulatiei sangelui cu 12%. Cel mai bun efect s-a obtinut in cazul persoanelor care au consumat cacao fara indulcitor sau zahar.Totodata alte studii au aratat ca ciocolata cu lapte nu mai are aceleasi efecte benefice.
Studiul este primul care evalueaza efectul cacaoaei asupra circulatiei sangelui dupa o perioada de saptamani in care a fost consumata de persoane supraponderale si obeze. Rezultatele au aratat ca nu a existat o crestere in greutate semnificativa ca urmare a consumului de ciocolata.
Tot rezultatele acestui studiu au aratat insa si faptul ca efectul benefic al cacaoaei scade pe parcursul a 6 ore ceea ce inseamna ca ar trebui consumata de cateva ori pe zi pentru a obtine o imbunatatire continua.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro