Cine? Unde? Când? Cum?

Primăvara a sosit, iar Timișoara înflorește cu evenimente artistice cum nu a văzut luna Martie.  Teatru, balet, literatură, concerte. Cam așa s-ar rezuma săptămâna aceasta. Iată cum și unde vă puteți începe luna lui Mărțisor.

Marți, 4 Martie

Centrul Cultural German organizează de la ora 16:00 Lecturi în culori pentru copii. Astfel  tinerii cititori cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani vor putea confecționa măști cu ocazia ultimei zile de carnaval, se vor putea bucura de povești ilustrate, de elemente muzicale și diferite jocuri didactice care le vor aduce mai aproape limba germană. Pentru a se bucura de aceste activități, ei se pot înscrie în zilele de 4 și 18 martie, la ora 16, la biblioteca Centrului Cultural German.

De la ora 19:00, la Teatrul Național din Timișoara puteți urmări un scandal urban. Studioul 5 Uțu Strugari vă stă la dispoziție pentru a asista la „Un Romeo și o Julieta”, un spectacol după W. Shakespeare, conceput de către Laura Avarvari. (Romeo RAUL BASTEAN, Julieta CRISTINA DUMITRU, Benvolio RAUL LĂZĂRESCU, Mercutio ANGELO DUCIUC, Tybalt/Doica DENIS HERTZ, Preotul ADRIAN COZAN, Percuțio DORIN GEORGE POP)

Miercuri, 5 Martie

Teo Milea, pianistul nonconformist, va concerta la Sala Capitol, Filarmonica Banatul de la ora 19:oo. Primul său album de compoziții proprii – „Pe clape albe…şi negre” are 7 piese, fiecare cu povestea ei perfect sculptată în note muzicale. După 60 de minute, te vei trezi cu gândul departe, căci muzica lui te va duce pe drumuri necunoscute, în lumi ce încă așteaptă să fie cucerite. Invitată specială este  pianista Andreea Olariu. Prețul biletului la acest eveniment este 15 lei.

Tot de la ora 19:00, Giselle de Ch. Adam vă așteaptă în Sala Mare a  Teatrului Național. Acest spectacol de balet este realizat în două acte, sub conducerea muzicală de Peter Oschanitzky și coregrafia lui Carmen Cojocaru.

Joi, 6 Martie

RaduParaschivescu1979

Radu Paraschivescu îşi așteaptă cititorii de la ora 18:00, la o discuție despre noul său volum, Maimuța carpatină. În treizeci de texte, Radu Paraschivescu încearcă să găsească explicații și cauze pentru câteva fenomene care ne colorează strident viaţa de zi cu zi, cum ar fi : voluptatea excesului, tabloidizarea zonelor pe care le credeam necontaminabile, triumful antimodelelor, comportamentele papuașe și multe altele. Astfel, la Librăria Cartea de Nisip, începând cu ora 18:00, puteți participa la această lansare de carte. Invitați speciali sunt Robert Șerban și Adriana Babeţi.

Vernisajul Invazie 69 Praga, Josef Koudelka va avea loc de la ora 18:00, la Halele Timco din Timişoara (Str. Circumvalațiunii, nr. 8-12). Lucrările faimosului fotograf Josef Koudelka vor fi prezentate  într-o expoziție organizată de către Institutul Francez din România în parteneriat cu Centrul Ceh din București. Aceasta va fi deschisă publicului în perioada 6 martie – 6 aprilie 2014, de marți până duminică, între orele 10 – 19. Cu ocazia vernisajului va fi lansată și la Timișoara versiunea în limba română a albumului „Invazie 68 Praga”, publicată de Editura Art. Intrarea la acest eveniment este liberă.

Pentru iubitorii muzicii rock alternative, The Case se dezlănțuie. Locul? Club Taine. Când? De la ora 22:00. De ce? Pentru că The Case. Formația a apărut ȋn primăvara lui 2012 și adoptă un stil ce amintește de british alternative. Trupa este alcătuită din Freddy-Alfred Ciprian Paros (lead vocal, guitar), Andrei-Andrei Cimpean (bass, backing vocals), James-Adrian Istodorescu (lead guitar), Gabi-Gabriel Ciocan (drums) și Cristi-Cristian Paros (keyboard).

Vineri, 7 Martie

De la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului Național, puteți participa la un musical exceptionalMY FAIR LADY de Fr. Loewe.  Acesta este un musical în trei acte și 17 tablouri după Pygmalion de George Berrard Shaw.

La ora 19.00 – Concert simfonic la Sala Capitol-Filarmonica Banatul. Dirijor este Leonard Dumitriu și soliste violonistele Cristina Anghelescu si Ioana Cristina Goicea. În program: W.A. Mozart, Concertele pentru vioara si orchestra nr 4 si 5, Simfonia nr 41, Jupiter. 

 Sâmbătă, 8 Martie

Sâmbătă, 8 martie, sărbătorim femeia în toate splendorile ei.

La Sala Mare a Teatrului Național, de la ora 19:oo veți putea vedea obiectul adoratiei, o artistă frivola, lipsita de moralitate, o cântăreață de cabaret a cărei viață se împarte între reprezentațiile de pe scena și cele de budoar. „Iată femeia pe care o iubesc” este o piesă de teatru de Camil Petrescu, regizată de Mihaela Lichiardopol.

Duminică, 9 Martie

Spectacol de operă la Teatrul Național, Sala mare, de la ora 19:00. MADAMA BUTTERFLY de G. Puccini este o operă în două acte, regizată de Mario De Carlo(Italia).

Sursa:  Evive, Artă și Cultură 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro