Cine este cel mai bun barman din Romania?

ianuarie 26, 2010

La finala ligii nationale de bartending profesionist, Bar Master Competition, vom afla care este cel mai bun barman din Romania.

In Finala Bar Master Competition - editia 2009, care va avea loc joi, 28 ianuarie in barul Champions (JW Marriott) se vor intalni cei mai buni 10 barmani din tara, conform punctelor obtinute in calificarile ligii desfasurate in 2009, in toata tara. Barmanul care la finalul concursului va acumula cel mai mare punctaj isi va adjudeca titlul de "Cel mai bun barman din Romania".
Separat se va acorda titlul de "Cel mai bun barman in Free Style" pentru concurentul care se claseaza pe primul loc in aceasta proba a finalei.
In prima dintre probele finalei, Working Flair, concurentii trebuie sa prepare 2 bauturi si sa desfaca-toarne o sticla de Carlsberg, avand la dispozitie 4 minute.
Cea de a doua proba a finalei, Free Style, presupune prezentarea unui show de bar propriu, intr-un interval de maximum 7 min. Nu sunt impuse bauturi preparate, finalistii pot lucra cu sticle goale, pot prepara bauturi sau nu, finalitatea fiind o reactie puternica pozitiva din partea publicului. Juriul va analiza rutina ca un "show de bar", pe care un profesionist trebuie sa-l prezinte in cadrul unui eveniment sau club, bar etc.
Cei 10 barmani care au ajuns in finala au participat la toate cele patru etape de calificare care s-au desfasurat pe parcursul anului trecut in Mamaia, Bucuresti, Cluj si Iasi. In cadrul fiecarei etape, barmanii au concurat in diverse probe specifice, alese astfel incat sa reflecte necesitatile reale din munca in bar de zi cu zi.
Principala proba de concurs a Bar Master Competition este cea de Working & Exhibition Flair, cea mai in masura sa puna in valoare calitatile barmanilor. Working & Exhibition Flair reprezinta aruncarea sticlelor, a paharelor si a oricaror ustensile folosite in bar intr-un mod cat mai spectaculos, insa fara a pierde din vedere scopul final: servirea optima a clientilor.
Pe langa proba principala, fiecare etapa de calificare a avut si o a doua proba tehnica: Mixology / Speed Opening / Speed Service / Speed Pouring. Pentru scorul final de etapa al fiecarui participant, s-au insumat punctele obtinute la ambele probe ale etapei.
Bar Master Competition este organizata de Food & Bar Magazine, iar partenerii concursului sunt Havana Club, Marie Brizard, Rocchetta, Carlsberg si Granini. Competitia este supervizata si jurizata de Exquisite Bar Solutions, iar partenerii media ai evenimentului sunt publicatia Sapte Seri si AfterHours.ro.

Inaintea inceperii finalei, clasamentul BMC se prezinta in modul urmator:

Concurent Total
VALENTIN LUCA 2400.4
CLAUDIU CAMPO 2260
IONUT IVANOV 2256.7
RAZVAN DINU 2188.9
LIVIU CROITORU 2058.5
BOGDAN COSTINIU 1950
IONUT DURCHI 1221.96
VIOREL MUNTEANU 1186.1
ADRIAN EPURE 1185.2
DANIEL LUCA 1103
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro