Cinci avantaje mari ale mersului pe 2 roti

iunie 14, 2021

Orașele sunt din ce în ce mai echipate pentru ciclism si motociclism. Este o tendință consolidată în principalele orașe din multe țări din Europa, care aleg să își închidă centrele pentru traficul motorizat. Și în România, numarul de bicicliști si motociclisti care se deplasează prin oraș cresc încontinuu. Și cum vremea este în favoarea noastră, dat fiind că a venit anotimpul cald! Puțin frig și puține ploi: combinația perfectă.

 

Avantajele utilizării bicicletei pentru deplasare în oraș și în jurul orașului sunt numeroase și diverse, printre care următoarele cinci cele principale ies în evidență:

 

  1. Beneficiile fizice ale mersului pe 2 roti

 

Ciclismul este un exercițiu cardiovascular care arde calorii și, prin urmare, ajută la reducerea colesterolului LDL (denumit în mod obișnuit „rău”). Dar asta nu este tot: tonifică mușchii picioarelor, pe lângă îmbunătățirea posturii prin întărirea spatelui - în special a spatelui inferior - și previne rănirea genunchilor, deoarece îi întărește și nu îi afectează ca alte exerciții cardio. În cele din urmă, ca orice tip de sport, produce fagocite, un tip de celule albe din sânge care acționează împotriva bacteriilor care provoacă infecții. Aceasta înseamnă că întărește apărarea și, prin urmare, sistemul imunitar.

 

  1. Avantajele mentale ale ciclismului

 

Dar mersul la serviciu, la film, la întâlnirea cu prietenii sau în vizită la părinți cu o simpla bicicleta, cu una electrica sau chiar cu moto-scuterul vă ajută, de asemenea, să vă curățați mintea și să vă relaxați gândurile. Deoarece este un sport care nu necesită concentrare sau strategie, ajută la reducerea stresului. Și, ca orice alt tip de exercițiu, eliberează endorfine, hormonul fericirii.

 

  1. Beneficiile pentru mediu ale ciclismului

 

Beneficiile ciclismului în orașe nu sunt doar pentru persoana care îl practică, ci și pentru mediu. Bicicleta este singurul mijloc de transport care nu generează niciun fel de emisii și, prin urmare, este total respectuos cu mediul. În timp ce vehiculele electrice, gen scuterele electrice reduc semnificativ emisiile poluante în comparație cu cele alimentate cu combustibili tradiționali, dar necesită energie electrică, bicicletele nu necesită niciun fel de energie a cărei producție ar putea emite gaze poluante în atmosferă.

 

  1. Avantajele mobilității urbane ale ciclismului

 

O prezență mai mare a bicicletelor și mai puține vehicule motorizate reduce blocajele de trafic din orașe. Pe lângă îmbunătățirea traficului, ajungeți mai repede la destinație, deoarece nu suferiți întârzieri de trafic și nu pierdeți timp îndelungat la semafoare. Pentru ca bicicliștii să aibă spațiul lor de a circula în siguranță, nu este necesară o investiție mare în infrastructură. În cele din urmă, cu bicicleta nu veți avea probleme de parcare. Parcarea pentru biciclete lipsește cel mai mult la evenimentele în care se adună mulți oameni și, prin urmare, este mai dificil să găsești un loc unde să-ți lași bicicleta, dar problema aceasta, ba chiar accentuată, ai avea-o și cu mașina.

 

Bicicleta este cel mai rapid și mai eficient transport în transport urban pe distanțe mai mici de 10 km. Amintiți-vă: un oraș cu biciclete este un oraș mai sociabil și mai prietenos.

 

  1. Avantajele economice ale ciclismului

 

Bicicletele sunt cel mai ieftin mijloc de transport. Nu trebuie să plătiți combustibil, nu aveți nevoie de bilet sau de parcare. Cumpărarea uneia este de asemenea mai ieftină decât o motocicletă sau un scuter, iar reparațiile și întreținerea sunt minime, nu ai nevoie de piese scuter sau moto de schimb.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro