Chrome OS primeşte sistemul de căutare vocală “OK Google”

Google continuă să implementeze  sistemul de căutare vocală, adaugându-l acum şi la Chrome OS, sistemul primind comenzi vocale iniţiate cu fraza “OK Google”.

Fraza “OK Google” poate fi utilă în unele situaţii, cum ar fi, căutarea reţetelor de bucătari  în timp ce pregătesc diverse preparate, sau pentru copii care nu pot scrie corect, etc. Nu este însă finisată în totalitate, cateodată neînţelegând unele fraze sau nu realizează atunci când ai terminat de vorbit. Adaugând cuvântul “question” în bara de căutare, va face Google să se oprească din ascultat şi să înceapă căutarea.

Această facilitate este importantă pentru Google, compania adăugând tehnologie controlată prin voce în aplicaţiile sale pentru a îmbina tehnologia şi interacţiunile umane. Deşi interfaţa este mai limitată pe Chrome OS decât pe Android, Google oferă o gamă mai largă de posibilităţi folosind activarea vocală, precum stabilirea în calendar întâlnirilor, dar în acelaşi timp nu pot fi lansate anumite aplicaţii prin comandă vocală, precum Google Mail.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro