Chinezii produc pad-uri pentru mouse inscriptionate STEAUA BUCURESTI

Lucratorii vamali si politistii de frontiera constanteni au descoperit, in cinci containere incarcate cu marfuri din China, pentru firme din Bucuresti,38.800 articole susceptibile a fi contrafacute, precum si 5.958 articole nedeclarate, avand o valoare totala de aproximativ 226.000 RON.

Actionand in baza analizei de risc, lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Sud si P.T.F. Constanta au hotarat efectuarea unui control in comun asupra a patru containere sosite din China si incarcate, conform documentelor insotitoare, cu diverse marfuri pentru societati comerciale din Bucuresti.

In urma verificarilor, s-au descoperit in primul container, 17.000 bratari din cauciuc si 200 pad-uri pentru mouse inscriptionate „STEAUA BUCURESTI”, marfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuala ale marcii respective.

Daca ar fi fost comercializate pe piata, la pretul produselor originale, valoarea acestor marfuri s-ar fi ridicat la aproximativ 36.000 RON .

In al doilea container, incarcat cu imbracaminte, s-au descoperit 1.200 pulovere din fibre sintetice pentru femei, marfuri in plus fata de cele declarate.
Daca ar fi fost comercializate pe piata, valoarea acestor marfuri s-ar fi ridicat la aproximativ 30.000 RON.

In al treilea container, au fost descoperite 21.600 buc. cerneala in calimara purtand inscriptia „MONTEX”, marfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuala ale marcii respectiv. Valoarea acestor marfuri se ridica la 75.746 RON.

In al patrulea container, echipa comuna de control a descoperit 2.408 kg mere proaspete, in plus fata de cantitatea declarata in actele de import.

Daca ar fi fost comercializate pe piata, valoarea acestor marfuri s-ar fi ridicat la aproximativ 2.000 RON.

In al cincilea container, avand ca marfa declarata castroane ceramica, pilote sintetice si perne sintetice, lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Port au descoperit 2.350 paturi din fibre sintetice, marfuri nedeclarate in documentele vamale.

Daca ar fi fost comercializate pe piata, valoarea acestor marfuri s-ar fi ridicat la aproximativ 82.250 RON.

Bunurile susceptibile a fi contrafacute au fost retinute de catre autoritatea vamala, conform prevederilor Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului, urmand a fi luate masurile legale care se impun.

In cazul marfurilor nedeclarate, autoritatea vamala a procedat la retinerea in vederea confiscarii, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 707/2006), firma importatoare fiind sanctionata contraventional, conform legislatiei in vigoare.