Chinezii au construit cel mai rapid calculator

iunie 19, 2013

China a construit cel mai rapid calculator din lume, aproape de doua ori mai rapid decat cel al americanilor, care ocupa locul al doilea. Aceasta realizare denota orientarea tarii catre cercetare si dezvoltare tehnologica, ceea ce poate transforma China in cel mai important centru tehnologic al Planetei.

Realizarea chinezilor a fost clasata pe prima pozitia in topul bianual al celor mai puternice 500 de calculatoare din lume, scrie Washington Post. Tainhe-2, cum a fost botezat calculatorul, este de departe cel mai rapid din top, fiind capabil sa faca 33.860 de calcule pe secunda. Pe locul al doilea este super computerul cercetatorilor americani, denumit Titan, capabil de doar 17.590 de calcule pe secunda.

Taihne-2, in traducere libera din chineza Calea Lactee-2, a fost dezvoltat de catre cercetatorii de la Universitatea de Tehnologie Militara din Changsha, oras din centrul Chinei.

Super computerele sunt folosite pentru operatiuni complicate, cum ar fi predictii meteo complexe, testarea echipamentelor militare sau in procesele de design si optimizare in industria aeronautica.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro