China crește gradul de alertă după apariția unui caz de ciumă bubonică

iulie 6, 2020

Autoritățile chineze au decretat stare de alertă de gradul 3 (al doilea cel mai mic pe o scară ce merge până la 4) și au sporit măsurile de prevenție după depistarea unui caz de ciumă bubonică, în provincia Mongolia Interioară, regiune autonomă din nordul Chinei, scrie BBC.

Cazul a fost semnalat la un cioban in orașul Bayannur, care este acum plasat în carantină, fiind într-o stare stabilă. Nu este clar, încă, cum a fost infectat bărbatul.

Ciuma bubonică este cauzată de o infecția bacteriană, și deși poate fi mortală poată fi tratată și cu antibiotice obișnuite aflate la dispoziția publicului larg.

Alerta de nivel 3 interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transmite ciuma.

Cazurile de ciuma bubonică se întâlnesc frecvent la nivel mondial. Madagascar a înregistrat peste de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017.

În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății din Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, a declarat pentru BBC că rinichii și carnea crudă de marmotă sunt considerate de localnici un remediu foarte eficient. Această rozătoare este un purtător cunoscut al bacteriilor care cauzează ciuma, fiind des asociată cu cazurile de infectare ce apar. Vânarea ei este interzisă.

Ciuma bubonică este caracterizată de ganglioni umflați. Poate fi greu de identificat în stadiile sale incipiente, deoarece simptomele, care apar de obicei după trei până la șapte zile, sunt asemănătoare gripei.

Dar este puțin probabil că ciuma bubonică - cunoscută și sub numele de „Moartea Neagră" - va duce la o epidemie.

„Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum știm cum se transmite această boală”, a spus medicul Shanti Kappagoda, din cadrul centrului medical Stanford. .

„Știm cum să prevenim apariția acestei boli. De asemenea, putem trata pacienții cu antibiotice eficiente”, a completat medicul infecționist.

„Moartea Neagră" a provocat aproximativ 50 de milioane de decese în Africa, Asia și Europa în secolul al XIV-lea.

Ultimul foc înspăimântător care a avut loc în Londra a fost „Marea Ciumă" din 1665, care a ucis aproximativ o cincime din locuitorii orașului. În secolul al XIX-lea a avut loc un focar de ciumă în China și India, care a ucis mai mult de 12 milioane de persoane.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro