CFR Marfa economiseste 2,6 milioane dolari la Bursa Romana de Marfuri

Tranzactionarea pe piata licitatiilor la Bursa Romana de Marfuri ofera, pe langa multe alte avantaje, si posibilitatea prin care un ordonator obtine un castig in urma licitatiei cu strigare. Este si cazul companiei CFR Marfa care a incheiat contracte in valoare de circa 1,2 milioane dolari si a obtinut, pentru cele 3 licitatii la care a participat saptamana trecuta, diferente favorabile de pret care au depasit 2,6 milioane dolari.

Folosind procedura de licitatie cu strigare la achizitia serviciului de transbordare a 495.000 tone marfa, pretul de pornire de 15 RON solicitat prin oferta financiara a scazut considerabil, ajungand ca pretul de adjudecare sa fie de 1,1 RON. In urma acestei tranzactii, CFR Marfa a reusit faca o economie de 2,5 milioane dolari.
Inceputul lunii septembrie a reprezentat pentru Bursa Romana de Marfuri si punctele sale din teritoriu organizarea pe piata licitatiilor a 45 de licitatii cu o valoare totala de tranzactionare de aproape 6 milioane de dolari. In perioada 4-8 septembrie 2006, companiile care au dorit sa cumpere sau sa vanda marfuri prin intermediul ringului bursier au obtinut diferente favorabile de pret care au depasit 3 milioane dolari.
Majoritatea ordonatorilor BRM au ales aceasta piata in special pentru achizitionarea de marfuri, tinand cont ca din totalul de 45 de licitatii desfasurate saptamana trecuta, doar 2 au fost organizate pentru vanzarea de produse, restul fiind pentru cumpararea de marfuri si servicii.
Printre companiile care au realizat valori ridicate de tranzactionare in aceasta perioada se numara si: Metrorex, cu peste 950.000 dolari, Agentia Nationala pentru Locuinte, cu peste 935.000 dolari si Scoala Superioara de Aviatie Civila, circa 400.000 dolari.
In perioada analizata, in ringul BRM s-au desfasurat 19 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de peste 4,7 milioane dolari, cu o imbunatatire totala a preturilor ce a depasit 2,9 milioane dolari.
Terminalul BRM de la Timisoara se afla in fruntea celor 28 de puncte de lucru deschise pe tot teritoriul tarii, care, prin cele 7 licitatii de achizitii, a realizat peste 400.000 dolari saptamana trecuta. Terminalele BRM au inregistrat o valoare totala de tranzactionare de peste 1,1 milioane dolari si 26 de licitatii organizate. (BRM)

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro