CFR Calatori a facut achizitii de peste 3 milioane dolari prin Bursa Romana de Marfuri

La BRM s-au desfasurat 14 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de aproape 4,4 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare, de circa 3,63 milioane dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de CFR Calatori, care a achizitionat saboti frana vagoane.

In ringul Bursei Romane de Marfuri si al punctelor de lucru din teritoriu s-au desfasurat, in perioada 2 – 5 mai 2006, 32 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de aproape 5,2 milioane dolari. Valoarea totala a diferentelor favorabile de pret obtinute pentru autoritatile contractante s-a cifrat la peste 775.00 dolari.
O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii si vanzari a fost inregistrata de Petrom Membru OMV Group, care a achizitionat, prin intermediul ringului BRM, capete hidraulice si pompe centrifuge si a vandut rulmenti si autovehicule, in valoare totala de peste 275.000 dolari.
lte valori importante ale contractelor de achizitii desfasurate in ringul bursier au fost inregistrate de: Aeroportul International Aurel Vlaicu Bucuresti – Baneasa care a achizitionat piese de schimb, subansamble auto si servicii de reparatii curente aerogara in valoare de aproape 157.000 dolari si Nuclearelectrica care a realizat o valoare totala a tranzactiilor de 148.000 dolari, prin achizitionarea de ulei electroizolant si masini unelte.
In teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Romane de Marfuri s-a materializat intr-un numar de 18 proceduri de achizitii si vanzari, care au insumat o valoare de tranzactionare de 825.000 dolari.
Au fost tranzactionate marfuri si servicii intr-o gama foarte diversa: baterii, surse de tensiune si redresoare, blocuri de masura si protectie pentru bransament monofazat, medicamente si materiale sanitare, incaltaminte, servicii reparatii hidroizolatii, servicii salubrizare spatii administrative.
Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, realizat pentru intervalul 2 – 5 mai 2006, situeaza pe primul loc Terminalul Cluj-Napoca, cu o valoare contractuala de peste 445.000 dolari, urmat de Terminalul Prahova cu o valoare contractuala de aproape 300.000 dolari si Terminalul Iasi cu peste 70.000 dolari.

Bursa Romana de Marfuri – punct de referinta bursier sub umbrela caruia se vor putea gasi solutii pentru tranzactionarea oricaror produse fungibile.
Dezvoltarea in conditii de maxima siguranta si transparenta a unor platforme de tranzactionare electronice sau prin strigare libera, in conditii de lichiditate crescanda, este modalitatea prin care Bursa Romana de Marfuri va fi recunoscuta local, regional si international ca institutie bursiera.