CETĂŢENI ROMÂNI EXTRĂDAŢI

Luni, 13 iunie a.c., cadre ale Biroului Naţional Interpol au adus în România trei cetăţeni români care au fost extrădaţi, fiind condamnaţi pentru diferite infracţiuni săvârşite pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, din Austria, au fost extrădaţi:

1. Stancu Constantin, de 44 de ani, din Oradea, judeţul Bihor, care are de executat 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, uz de fals şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare. Acesta a fost depistat de poliţie la 02.04.1999, în judeţul Bihor, conducând un autoturism VW Passat care avea seria de şasiu modificată şi era furat din Slovacia. Autoturismul avea plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare false.

2. Bosnea Liviu Vasile, de 34 de ani, din Piteşti, judeţul Argeş, care are de executat 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta, împreună cu alţi complici, a furat, în perioada 22.02.2002-17.03.2002, mai multe autoturisme Daewoo Cielo din judeţele Vâlcea şi Sibiu, pe care le-a vândut unor persoane necunoscute, după modificarea seriilor de şasiu şi contrafacerea documentelor de înmatriculare. Prejudiciul de 788 de milioane de lei a fost recuperat parţial.

3. Din Belgia, a fost extrădat Tomşa Constantin Mihai, de 36 de ani, din Rădăuţi, judeţul Suceava, care are de executat 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În 1998, acesta a intermediat înmatricularea a şapte autovehicule, pretinzându-le proprietarilor sume între 200-400 de mărci germane. De asemenea, a falsificat chitanţele de plată a taxei de drum, creând astfel un prejudiciu 14,7 milioane de lei.

La 6 iunie 2005, a fost extrădat din Bulgaria cetăţeanul chinez Xia Suqin, de 37 ani, urmărit general şi internaţional în vederea executării unei pedepse de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru şantaj. Acesta, împreună cu trei complici, în perioada mai-iunie 2001, l-a şantajat pe cetăţeanul chinez L.Y., căruia i-a cerut suma de 12.850 de dolari S.U.A. ca taxă de protecţie.