Cetateni romani extradati in Romania din state europene

Lucrători ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională au realizat extrădarea, aducând în România pe Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă”- Bucureşti, un număr de 4 cetăţeni români, condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite în ţara noastră. Aceştia sunt :

– de la Munchen – HOSDAG Haci, de 37 de ani, cetăţean turc, împotriva căruia Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea. In fapt, la data de 04.01.2000, sus-numitul a încercat să treacă frontiera de stat a României folosind un paşaport falsificat.

– de la Madrid – OLAR Alexandru, de 24 de ani, din Oradea, împotriva căruia Judecătoria Oradea a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. In sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada mai-august 2001, împreună cu doi complici, a sustras sume de bani şi telefoane mobile din 4 societăţi comerciale aflate pe raza oraşelor Oradea şi Marghita.

– de la Milano – BĂLAIA Corneliu, de 31 de ani, din Galaţi, împotriva căruia Tribunalul Galaţi a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani şi 4 luni, pentru comiterea infracţiunii de delapidare. În sarcina acestuia s-a reţinut că, în mai 1999, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale din Galaţi, a falsificat mai multe chitanţe fiscale pe baza cărora a sustras din gestiunea societăţii importante sume de bani pe care le-a folosit în scop propriu.

Totodată, în aceeaşi zi, a fost realizat transferul din Germania, în vederea continuării pedepsei în ţara noastră, a numitului ŢIGĂU Nicolae, de 29 de ani, din Buzău, împotriva căruia autorităţile germane au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 6 ani şi 9 luni, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.