Cetateni Romani extradati din Paris

Luni, 29 august cadre ale Biroului Naţional Interpol au adus în România doi cetăţeni români, care au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni săvârşite pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, au fost extrădaţi de la Paris:

1. Cojocaru Adrian, de 27 de ani, din Bucureşti, împotriva căruia Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În sarcina acestuia s-a reţinut că, în noaptea de 13/14.09.1999, împreună cu mai mulţi complici au pătruns prin efracţie într-o locuinţă din Bucureşti, de unde au sustras mai multe bunuri în valoare totală de 180 milioane de lei.

2. Cergan Daniel, de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin, împotriva căruia Judecătoria Drobeta Turnu Severin a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Cergan Daniel a racolat două tinere din Vânju Mare, cărora le-a propus să meargă în Grecia, pentru a câştiga bani prin practicarea prostituţiei. Ulterior, acesta a mai racolat încă două tinere, minore, în acelaşi scop. Astfel, la data de 11.03.1998 inculpatul împreună cu cele patru tinere au trecut ilegal frontiera în Iugoslavia, însă grupul a fost depistat în Macedonia.