Cercetatorii dezvaluie care este lungimea medie a penisului

Este o intrebare care continua sa sicaneze multi barbati: care este dimensiunea medie a penisului? Intr-un nou studiu publicat in revista BJU International, cercetatorii pretind ca au gasit raspunsul la acesta intrebare atat de controversata. Dr. David Veale, de la Kings College din Londra si Fundatia Maudsley NHS Trust din Marea Britanie, si colegii acestora, spun ca descoperirea lor i-ar putea ajuta pe cei care furnizeaza servicii medicale in ceea ce priveste consilierea barbatilor care isi fac griji despre marimea penisului lor.

"Unii barbati se prezinta la medicul urolog, ingrijorati in legatura cu marimea penisului lor, in ciuda faptului ca se incadreaza in dimensiuni normale. Intradevar unii dintre ei pot fi diagnosticati cu tulburare dismorfica a corpului si in acest caz sunt preocupati excesiv de acest subiect, concentrandu-se foarte mult pe dimensiunea sau forma organului genital", precizeaza oamenii de stiinta.

Tulburarea dismorfica a corpului afecteaza aproximativ 1% din populatia Statelor Unite, iar persoanele diagnosticate cu aceasta boala sunt mult mai susceptibile sa sufere de tulburare obsesiv-compulsiva (TOC), tulburare de anxietate sociala, depresie si tulburari de alimentatie.

Echipa a analizat 17 studii, masurand dimensiunea penisului la 15,521 de barbati, cu varsta incepand cu 17 ani. Folosind proceduri standard, toti barbatii au avut lungimea si circumferinta penisului lor masurata de catre profesionistii din domeniul sanatatii in timp ce era in stare flasca si in erectie. Rezultatele nomogramelor au aratat ca marimea medie a unui penis in stare flasca a fost de 9,16 cm si 13, 24 cm in erectie. Cercetatorii au aflat ca exista o corelatie mica intre inaltimea barbatului si lungimea penisului in erectie.

Sursa: Medical News Today

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro