Cercetatorii de la Institutul de profil din Brasov au omologat soiuri noi de cartof: Brasovia, Sarmis si Castrum

Soiuri noi de cartofi au fost omologate de catre cercetatorii de la Institutul de profil din Brasov in cadrul Programului National de Ameliorare. Soiurile care s-au dovedit a fi competitive in privinta capacitatii de productie, se numesc: Brasovia, Sarmis si Castrum.

Soiurile au fost testate, sunt brevetate si urmeaza sa ajunga la fermieri. Cele trei soiuri apartin categoriei semi-timpurii, avand capacitati de productie de peste 60 de tone la hectar.

Directorul Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar a precizat: “Toti sufera din cauza cantitatilor insuficiente de precipitatii care cad in perioada vegetatiei. Sigur ca pentru a preveni urmarile secetei, noi am facut o strategie la institut pe care o urmam.”
In afara de crearea acestor soiuri adaptate la stresul termohidric, intentionam sa deplasam si o serie din lucrarile tehnice din primavara in toamna.

 

Sursa: Agerpres