CEO-ul Mozilla a demisionat din cauza presiunilor

aprilie 4, 2014

Potrivit The Wall Street Journal, CEO-ul Mozilla, Brendan Eich, a demisionat doar la câteva zile după numirea lui în funcţie, din cauza unui scandal în care a fost implicat, sponsorizând o campanie în California împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

Eich a fost unul din oamenii cheie de la Mozilla, fiind responsabil pentru limbajul de programare JavaScript, dar şi una din persoanele care a ajutat la construirea companiei înca din 1998.

Potrivit unui comunicat al Mozilla, Brendan Eich a anunţat:” Am hotărât sa-mi dau demisia din funcţia de CEO, demisie care intră în vigoare de astăzi ( joi, 3 Aprilie 2014), şi să părăsesc Mozilla. Misiunea noastră este mai mare decât oricare dintre noi, individual, şi, dată fiind situaţia, nu pot fi un lider eficient.”

Preşedintele executiv al Mozilla, Mitchell Baker, a cerut scuze pentru numirea lui Eich în funcţia de director executiv al companiei: “Avem angajaţi cu opinii diferite. Cultura noastră de a fi deschişi, se extinde până acolo unde ne încurajăm personalul şi comunitatea sa-şi facă publice părerile şi convingerile, dar de această dată nu am reuşit să ascultăm, să ne implicăm şi să ne lăsăm ghidaţi de comunitatea noastră.”

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro