Centru Economic Bucovina Suceava – Incubator de Afaceri

Ministrul Integrării Europene a finalizat proiectul „Centru Economic Bucovina Suceava – Incubator de Afaceri”, finanţat din programul PHARE Coeziune Economică şi Socială 2001.

Proiectul, în valoare de 4.999.777,36 euro, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Suceava, a avut ca scop îmbunătăţirea infrastructurii în scopul dezvoltării şi promovării activităţilor desfăşurate de IMM-urile din zonă.

Întins pe o suprafaţă de 49.300 mp, Centrul Economic se află în vecinătatea Aeroportului Suceava, beneficiind de una din porţile de intrare a oraşului. Acesta dispune de o clădire centrală care include sală de expoziţie, magazin, restaurant, sală de conferinţe, birouri, 8 pavilioane pentru birouri, un centru de afaceri pentru centru de informare, birouri, săli de conferinţe, o platformă pentru expoziţii şi alte evenimente, reţea de canalizare, reţea de apă potabilă, precum şi facilităţi privind accesul la acestea.

Beneficiarul local, Consiliul Judeţean Suceava, va administra această investiţie în sprijinul şi folosul comunităţii, urmărind creşterea numărului locurilor de muncă nou create şi îmbunătăţirea mediului de afaceri în zonă.