Celebrul violonist David Garrett va concerta in Romania

In cadrul festivalului International “George Enescu” care va avea loc la Ateneul Roman, va concerta celebrul violonist David Garrett. Violonistul va prezenta Concertul pentru vioara si orchestra in sol minor op. 26 de Max Bruch, precum si trei piese de Maurice Ravel — Alborada del gracioso, Pavana pentru o infanta defuncta si Bolero.

Artistul a fost rasplatit cu un premiu ECHO Classic 2008 la categoria “Clasici fara frontiere”. Albumul “Encore” a urmat rapid dupa primul sau succes in octombrie 2008, iar continuarea sa a reusit chiar sa-l intreaca. În SUA, David Garrett a ramas pe primul loc al topurilor de muzica clasica si de crossover luni de-a randul.

Odata cu albumul “Classic Romance”, lansat in noiembrie 2009, violonistul s-a intors pe scena clasica. A creat un CD special si foarte personal, centrat in jurul Concertului pentru vioara de Mendelssohn, care este insotit de sapte lucrari mai scurte din perioada clasica si cea romantica. “Classic Romance” a avut o rezonanta enorma, aducandu-i lui Garrett premiul ECHO Classic 2010 la categoria “Bestseller of the Year”.

În iunie 2010, toate activitatile muzicale ale violonistului au culminat cu o provocare si mai mare: proiectul Rock Symphonies.

Sursa: Agerpres