Cele mai frecvente probleme care impun service pentru aparate frigorifice

La fel ca orice “pacient”, frigiderul poate prezenta diverse simptome atunci cand se “imbolnaveste”. Evident, trebuie chemat un “doctor” de specialitate, care sa se deplaseze in “locuinta pacientului”, sa verifice situatia si sa ia masurile care se impun pentru ca totul sa revina la normal. Acest doctor este de fapt tehnicianul frigotehnist autorizat. Este bine sa ai la indemana numarul de telefon al unui astfel de specialist de incredere – daca locuiesti in Bucuresti, poti salva numarul de telefon disponibil pe website-ul frigidere-reparatii.ro.

Care sunt cele mai frecvente probleme care impun service frigidere in randul utilizatorilor casnici de produse frigorifice? Adesea este nevoie de reincarcare cu agent refrigerant – freon la frigidere, congelatoare sau combine frigorifice casnice. Poate sa fie necesara schimbarea releului de protectie, pornirea compresorului, schimbarea termostatului electromecanic. In alte cazuri se poate impune inlocuirea ventilatorului pentru frigidere No Frost.

In unele situatii este nevoie de inlocuire compresor (motor) frigidere plus incarcare agent refrigerant – freon ecologic. Compresorul inlocuit poate fi nou sau second hand – difera evident pretul, inclusiv in functie de model si marca.

Cand stii ca frigiderul are o problema? In primul rand, cand nu mai raceste in mod corespunzator. Apoi, daca se “comporta” nefiresc – de exemplu poate functiona cateva secunde si apoi sa se opreasca sau, din contra, poate functiona in mod permanent fara sa se opreasca. Uneori se poate ca doar congelatorul sa functioneze corect, iar frigiderul sa nu mai raceasca asa cum trebuie. Prezenta unui strat gros de gheata sau a unor cantitati de apa in frigider sunt alte semnale pentru a chema urgent reparatori de frigidere Bucuresti, daca locuinta este in Capitala, ori din alte orase – in functie de caz.

Daca utilizatorul amana rezolvarea problemei aparute, apare riscul ca si alte componente (in general mult mai costisitoare) sa fie afectate in timp, iar interventia sa coste mai mult in cele din urma.

Online pot fi consultate inclusiv sfaturi cu privire la utilizarea frigiderelor si a combinelor frigorifice, astfel incat interventiile de service sa fie pe cat posibil prevenite. Evident, ca orice aparat electric, aparatul frigorific poate avea totusi nevoie, in timp, de anumite interventii care de cele mai multe ori nu sunt unele majore si au un cost accesibil. Rezultatul va fi insa prelungirea vietii de utilizare a respectivului frigider.

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro