Intrucat in Romania utilizarea unor asemenea statii este relativ noua, oamenii isi pun diverse intrebari la care echipa Hidroinstal Water doreste sa raspunda in cel mai profesional mod posibil!
In general, un sistem de osmoza inversa este instalat si depozitat sub chiuveta din bucatarie. Acesta are un rezervor de pastrare a apei si cateva tuburi de filtrare care respecta principiul celor patru faze de filtrare: prefiltrarea, indepartarea clorului, indepartarea contaminantilor si ultila etapa de ”lustruirea apei”.
Rezervorul tipic de osmoza inversa are un diametru de 12 centimetri in diametru si 15 centimetri inaltime, dar exista si rezervoare mai mari. Pentru dimensiunile prezentate, sistemul poate genera de la 45 pana la 340 de litri zilnic, in functie de consum.
In general, astfel de sisteme sunt foarte silentioase, desi probabil veti sesiza cu usurinta sunetul slab pe care-l produc. De obicei zgomotele puternice la nivelul sistemului indica probleme, iar utilizatorul ar trebui sa sune la firma ce a instalat sistemul pentru a-l verifica in timp util.
Nu, acest sistem functioneaza pe baza presiunii apei din instalatiile de uz casnic si nu necesita energie electrica. Exceptia este in cazul sistemelor comerciale sau industriale.
Cu o intretinere corespunzatoare, un astfel de sistem poate avea o durata de viata lunga. Filtrele trebuie inlocuite la timpul stabilit inca de la instalare, in principiu la fiecare 12 luni, iar memebrana osmotica trebuie inlocuita la fiecare 2 ani. Acestea sunt recomandarile generale, insa consumul de apa si dimeniunea gospodariei sunt factorii determinanti. Ocazional, tubulatura sau rezervorul de colectare vor trebui inlocuire, insa, in ansamblu, sistemele de filtrare a apei prin somoza inversa sunt foarte simple si usor de intretinut si inlocuit.
Pentru orice alte informatii si raspunsuri la intrebari, accesati http://www.hidroinstal.ro/ si apelati la numarul de telefon afisat sau scrieti un mail. De asemenea, Hidroinstal poate fi un furnizor de incredere de statii de tratare a apei, dar si de componente precum filtre, membrane sau antiscalanti pentru membrana de osmoza inversa.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cele mai frecvente intrebari despre sistemele de purificare a apei
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro