Cele 6 alimente care iti cresc imunitatea

mai 10, 2013

Patrunjelul - s-a dovedit stiintifica ca o singura legatura de patrunjel are mai multa vitamina C decat o punga cu portocale. De asemenea e bun in pneumonii si bronsite.

Merele – dincolo de cantitatea de vitamina C si apa pe care o contin, merele sunt bogate in fibre si nici nu au multe calorii.

Ghimbirul – potoleste durerile de gat si tusea, reduce febra si ofera un somn linistit daca e taiat cubulete mici in limonada sau in ceaiul de seara.

Fisticul – pe langa faptul ca este gustos, ajuta la reducerea colesterolului si creste imunitatea (conţine zece antioxidanţi diferiţi ). Totusi trebuie sa ai grija si sa alegi fisticul crud, nu prăjit şi cu sare si ai grija la cantitatile pe care le consumi.

Semintele de chia – bogate in calciu, magneziu, proteine si omega 3 este alimentul ideal atunci cand vrei sa-i oferi un imbold imunitatii tale.

Ceaiul – cu cat bei mai mult ceai cu atat mai bine. Poti opta pentru ceaiul negru sau verde pentru antioxidanţii conţinuţi sau ceaiul de sunătoare pentru o stare de calm. Ceaiul din fructe de pădure sau cătină pentru proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii este de asemenea o optiune buna. Un amestec din toate acestea la care se adauga o lingurita de miera vor fi un scut puternic impotriva racelii.

Daca la toate aceste alimente nu uiti sa adaugi si orele de somn necesare, vei avea o primavara fara astenie, scrie GlamourMagazine.ro.

Raluca Sandu
[email protected]

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro