Cel mai rapid de pe sosele

O companie elvetiana a contruit prototipul celui mai rapid vehicul de pe sosele relateaza ananova.com. Acesta poate atinge o viteza maxima de peste 540 km/h. Problema a fost ca nu putea fi incadrat la nici una dintre categoriile existente de vehicule motorizate. De aceea, elvetienii au fost nevoiti sa inventeze o noua categorie pentru jucaria lor, "Road Streamliner".
Acabion GTBO (numele de botez al vehiculului vitezist) arata precum cabina unui avion de vanatoare cu roti de motcicleta insotite de un set de roti pentru stabilizare in partea din spate. Raportul dintre puterea si greutatea acestuia este identic cu cel al masinilor de Formula 1.
Constructorii lui Acabion GTBO se lauda cu accelaratia impresionantaa creatiei lor, care are nevoie de doar 50 de secunde pentru a ajunge la 480 km/h, fiind mai rapid decat un Bugatti Veyron care are nevoie de 55 de secunde pentru a-si atinge viteza maxima de 400 km/h.
Elvetienii estimeaza ca bolidul va fi lansat pe piata peste 3 ani, dar nu va fi accesibil tuturor amatorilor de viteza deoarece ar putea avea un pret de aproape 20 de milioane de euro.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro