Cel mai mare telescop din lume se construieste in Chile

noiembrie 16, 2015

Nordul statului Chile găzduiește deja cele mai importante telescoape din lume și se intenționează ca 70% din infrastructura mondială să fie concentrată în această regiune până în anul 2020. In cursul acestei saptamani s-a inceput constructie la cel mai mare telescop din lume care poarta numele de Magellan si care se prevede a fi dat spre folosire in anul 2021.

Organizatia care administreaza telescopul a precizat in cadrul unui comunicat: "Astronomia este o știință pe termen lung. Vom continua pe drumul surprizelor pe care ni le rezervă universul și orice inițiativă este binevenită dacă ne gândim la progresul ce va fi înregistrat astfel de oamenii de știință și de viitorii astronomi chilieni", a declarat dna Bachelet la inaugurarea lucrărilor de construcție.

"GMT va fi cel mai mare telescop din lume când va intra în funcțiune, în 2021. Va produce imagini de zece ori mai clare decât cele furnizate de telescopul spațial Hubble și va ajuta la studierea unor aspecte cheie ale cosmologiei, astrofizicii și studierii planetelor din afara sistemului nostru solar".

Sursa: Agerpres

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro