Spalarea minutioasa, sterilizarea la rece in solutii chimice foarte concentrate, sterilizarea la cald in autoclav la temperaturi de peste 180 de grade si depozitarea instrumentarului in sertare uscate sunt procese de rutina in fiecare cabinet. Multi pacienti traiesc mereu sub impresia ca un cabinet stomatologic este cu siguranta cel mai mare focar de infectii din cate exista. Procesul de sterilizare este unul laborios si bine pus la punct. Exista o serie intreaga de markeri care dovedesc daca un ciclu de sterilizare s-a realizat complet si corect. Acesti markeri sunt trimisi cu regularitate si analizati de autoritatile competente. Daca un cabinet nu este dotat corespunzator si nu realizeaza procesele de sterilizare pas cu pas, markerii vor inregistra acest lucru iar respectivul medic va fi penalizat.
Pentru a proteja sanatatea pacientilor, dar si a medicilor orice cabinet stomatologic trebuie sa gaseasca metode utile pentru a combate sursele de contaminare. Pasul cel mai important este dezinfectarea instrumentarului cu ajutorul unui autoclav ce garanteaza o sterilizare de inalta performanta, prevenind astfel imbolnavirea in cabinetul de stomatologie. Autoclavul este o masura de decontaminare sigura si eficienta, folosit pentru a steriliza echipamentele si consumabilele la o temperatura de 121 de grade Celsius in doar 45 de minute, acestea putand fi pastrate timp de 12 luni in pungi sigilate.
Un stomatolog bun va fi mereu interesat sa progreseze, de aceea va investi in aparatura de ultima generatie, in cursuri de stomatologie si in igiena. Autoclavul si rolele de sterilizare nu trebuie sa lipseasca din nici un cabinet stomatologic bazat pe igiena si curatenie.
» Preluat de pe LivePr.ro - Cel mai important pas la stomatolog sterilizarea
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro