Cel mai bogat clan tiganesc ia spitalul copiilor din Timisoara

Clanurile tiganesti din Timisoara dau inca o lovitura si isi trec in proprietate o noua cladire din centrul TImisoarei. De data aceasta, clanul Carpaci, considerat a fi cel mai bogat clan tiganesc din Romania, a cumparat cladirea Spitalului de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara, cel mai mare spital spital de copii din vestul tarii.

Conform StirileProTV.ro, medicii si administratia spitalului se asteapta ca dintr-o clipa in alta clanul Carpaci sa vina sa-i evacueze din cladire, cu tot cu pacienti. Cea mai amenintata de evacuare este cladirea in care functioneaza clinica si laboratorul TBC.

Pentru achizitionarea cladirii, clanul Carpaci a pus in strategii similare ca in cazurile cumpararii si altor cladiri din centrul istoric al Timisoarei. Reprezentantii clanului au dat de urma mostenitorilor legali ai cladirii si au cumparat, pe sume derizorii, drepturile litigioase.

Cladirea a fost retrocedata in 1995. Prin vanzari succesive a ajuns in posesia lui Carpaci, iar noii proprietari cer evacuarea spitalului de copii. Institutia sanitara nu detine un alt spatiu in care sa-si desfasoare activitatea si nu-si va mai putea trata pacientii, unii dintre ei necesitand o atentie speciala zilnica.

Clanul Carpaci detine in Timisoara, printre altele cladirea Clinicii de Oncologie, fostul Sediu DSP si fostul sediu al securitatii. Clinica de oncologie mai functioneaza in cladire deoarece plateste chirie clanului Carpaci.

In timp ce clanurile tiganiesti pun mana pe cladiri istorice din centrul Timisoarei, lasa institutii vitale fara spatiile in care sa-si desfasoare activitatea, autoritatile locale si justitia privesc de pe margine nefiind capabile sa contracareze aceasta adevarata invazie tiganeasca a orasului de pe Bega.