Primul training profesionist de public speaking si comunicare pentru copii din Romania, organizat weekend-ul trecut de comunikas.eu in parteneriat cu clopotel.ro la Tabara Poiana Pinului Buzau s-a bucurat de un real succes in randul celor mici, dar si al celor mari.
Daca in scoala micutii primesc arareori incurajare pentru a-si exprima opiniile in public, in cadrul training-ului „De-a prezentatorul”, derulat sub forma de tabara de weekend intre 2-4 octombrie 2009, copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani au luat cuvantul sub indrumarea unui speaker profesionist si au exersat diverse tehnici actoricesti sub supravegherea unui actor cu experienta pentru a deprinde in aceiasi masura atat comunicarea verbala, cat si pe cea nonverbala.
Dezvoltarea abilitatilor de prezentare inca de la varste timpurii reprezinta o necesitate datorita faptului ca scuteste copilul de a experimenta teama de vorbi in public ca adult, devenind astfel mult mai increzator in fortele proprii si asigurandu-i un atu in viata sociala si, mai tarziu, in cea profesionala. Este recunoscut faptul ca la aceasta varsta copilul asimileaza mult mai usor informatiile si isi formeaza mai lesne deprinderi noi. In plus, invatarea tehnicilor de public speaking inca de timpuriu inseamna mentinerea naturaletii in exprimare intrucat se observa ca, pe masura ce cresc, oamenii isi restrang exuberata limbajului corpului, in timp ce copiii mici folosesc foarte multe gesturi cand comunica. De altfel, teama de vorbi in public este plasata pe locul intai în topul temerilor omului intr-un studiu realizat de americani si britanici.
Cursul "De-a prezentatorul" si-a propus sa dezvolte increderea in sine a copiilor, contribuind astfel la diminuarea temerii de a vorbi în public. Copiii au invatat regulile unui discurs public de succes prin experimentarea in situatii concrete in sala de conferinte din cadrul Taberei Poiana Pinului, dotata cu materiale de ultima ora. Derularea cursului sub forma de tabara de weekend a avut toate ingredientele pentru o invatare optima deoarece a respectat stadiul de dezvoltare al copiilor, punand accentul pe joc, ca forma de invatare si prin faptul ca s-a imbinat in mod armonios cu activitati distractive si recreative in aer liber, cum a fost excursia la Manastirea Ciolanu si la Tabara de Sculptura Magura.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro