Cei mai buni angajatori din Romania – studiu

La initiativa Danone Romania, specialisti de resurse umane din 10 companii multinationale s-au reunit, cu ajutorul Inspire Business, pentru a raspunde nevoii pietei actuale cu un studiu complex privind preferintele si asteptarile fiecarei categorii profesionale in parte de la potentialii angajatori. Astfel a aparut studiul "Cei mai buni angajatori din Romania", realizat de Mercury Research.

Desi titlul poate duce cu gandul la topuri, acesta a fost elementul cel mai putin urmarit. Au primat, in schimb, atribute privind atractivitatea care ii defineste pe cei mai buni angajatori din Romania din perspectiva potentialilor angajati. Totodata, companiile participante au fost evaluate prin comparatie cu modelul angajatorului ideal descris de respondenti. La finalul studiului au primit directii de actiune pentru a raspunde mai bine solicitarilor externe.

Respondentii studiului au apartinut unui esantion de 40.000 de subiecti selectati din Bucuresti, avand varste cuprinse intre 19 si 45 ani, variind de la studenti, muncitori si specialisti cu studii medii, pana la specialisti cu studii superioare si manageri. Studiul s-a desfasurat atat online, cat si fata in fata, cumuland un numar de 1.778 respondenti.
Dintre informatiile de interes general, desprindem informatiile pe care le cauta aplicantii la angajatorii doriti, fiind clara influenta pe care o are criza economica asupra preferintelor potentialilor angajati, prin pozitionarea pe primele doua locuri a atributelor de siguranta sociala.

Cele mai importante interpretari ale rezultatelor acestui studiu ajuta companiile implicate – Danone, HP, Coface, Cora, Carrefour, Mercedes Benz, Ursus, Pfizer, Hochland si Accenture – sa isi adapteze comunicarea in relatia cu posibilii angajati si sa construiasca actiuni menite imbunatatirii performantei in ceea ce ii priveste pe acestia. De asemenea, rezultatele servesc strategiei de afaceri a companiei, care poate avea imbunatatiri semnificative dupa analiza acestora.

Compania Danone, in parteneriat strategic cu Inspire Business si Mercury Research, isi propune sa implementeze anual studiul "Cei mai buni angajatori din Romania" care contribuie, prin informatiile pe care le ofera, la optimizarea interactiunii dintre angajatori si potentialii angajati.