Cehia, record de 11.984 de cazuri. Berlinul și Madridul introduc noi măsuri

octombrie 21, 2020

Statele din Europa continuă să introducă noi măsuri în fața unui al doilea val al infectărilor cu coronavirus care stabilește noi recorduri pe continentul european și sporește frica în rândul europenilor privind o nouă carantină.

Situația nu este mai bună nici dincolo de Atlantic. Statele Unite au au raportat o creștere a mediei de cazuri pe zi, de la 42.000 la începutul lunii la 58.000, cel mai mare număr din iulie, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Statele New York, New Jersey și Connecticut au cerut locuitorilor să nu călătorească dintr-un stat în altul pentru a nu răspândi virusul, în timp ce California a anunțat că marile parcuri tematice, inclusiv California, nu se vor redeschide prea curând.

Cehia este statul european cel mai puternic lovit de al doilea val al pandemiei. Luni, a fost raportat un record de 11.984 de noi cazuri de infectare și 106 noi decese, într-un stat de puțin peste 10 milioane de locuitori.

Guvernul se va reuni într-o ședință de urgență pentru a discuta situația epidemiologică, iar oficialii au în vedere noi măsuri mai dure. De altfel, Cehia a lăsat deschisă posibilitatea de a introduce o nouă carantină la nivel național dacă situația se agravează în circa două săptămâni.

Cehia are cea mai mare incidență cumulativă cu 905,1 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. De asemenea, incidența cea mai mare a deceselor este tot în Cehia cu 7.1 decese la 100.000 de locuitori. Pe locul doi la mortalitate se află România cu o rată de 4,5.

Un nou record de infectări zilnice a fost atins și în Ucraina cu 6.719 cazuri. De asemenea, au fost înregistrate și 141 de decese, în creștere față de cele 113 anunțate marți. Ministrul Sănătății de la Kiev a avertizat că numărul de cazuri zilnice ar putea crește la 8-10.000 în următoarele zile.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a spus că va impune restricții mai dure în regiunea Greater Manchester din nordul Angliei în ciuda faptului că a eșuat în a ajunge la un acord de sprijin financiar cu liderii regionali. În această zonă cu 2,8 milioane de locuitori va fi crescut gradul de alertă de la ridicat la foarte ridicat începând de vineri.

La fel, în Spania, guvernul discută introducerea de noi restricții pentru zona capitalei Madrid, unde deja numeroase cartiere au fost puse sub carantină în ultimele săptămâni pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

La Berlin, guvernul municipal a făcut obligatorie purtarea măștilor la piețe, la cozi sau pe străzile aglomerate, dar nu a impus nicio carantină.

Regiunea Campania din sudul Italiei plănuiești să introducă carantină pe timp de noapte în weekenduri, în timp ce în alte decizii restrictive sunt luate la nivel local în celelalte regiune din Peninsulă.

Pe lista oficialilor de rang înalt care au contractat coronavirus se adaugă ministrul Justiției din Ungaria, Judit Varga, în timp ce președintele bulgar Rumen Radev a intrat în izolare și se va testa după ce a fost contact direct a unui oficial de vârf din armată care a fost confirmat pozitiv.

Vestea bună vine din Statele Unite unde compania farmaceutică AstraZeneca ar putea relua ar putea să își reia în această săptămână testele clinice pentru noul vaccin Covid după ce autoritățile de omologare americane au terminat cercetările privind îmbolnăvirea unor voluntari care luau parte la teste.

 

 

 

 

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro