CEC lanseaza primele carduri

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va emite, incepand din 10.12.2005, primele carduri sub sigla MasterCard si Visa, destinate atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

Este vorba despre un card de debit Visa Electron, in lei, pentru persoane fizice, un card sub sigla MasterCard destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate, si un al treilea card destinat corporatiilor, sub sigla Visa.
Cardurile CEC au cel putin trei avantaje competitive fata de cele emise de alte banci: toate cardurile vor avea optiunea de schimbare a codului PIN direct de catre utilizator, printr-o simpla operatiune efectuata la orice ATM CEC. Al doilea avantaj este posibilitatea obtinerii unui extras de cont care contine ultimele sapte operatiuni efectuate, de la orice ATM al bancii. In fine, prin cardurile VISA emise de CEC, disponibilul din cont poate fi vizualizat si in retelele de ATM-uri ale altor banci, din tara sau din strainatate, care permit aceasta operatiune. Comisionul de retragere numerar din reteaua proprie este zero.
Odata cu lansarea cardurilor, vor fi puse in functiune 137 de ATM-uri, din care 31 in Bucuresti, si 1.000 de POS-uri aflate la ghiseele bancii, din care 71 au fost montate in agentiile din capitala si comunele limitrofe. Astfel, CEC detine in acest moment a doua retea pentru eliberare de numerar, dupa BCR. Echipamentele sunt de ultima generatie, cele mai moderne aflate in acest moment in piata, investitia totala cifrandu-se la 11,7 milioane lei noi (trei milioane de euro).
In cursul anului 2006, CEC isi va extinde reteaua de ATM-uri cu inca 250-300 de aparate, iar pana la sfarsitul primului semestru al anului viitor, se preconizeaza emiterea unui numar de peste 120.000 de carduri.
Urmatorul pas va fi lansarea cardurilor de credit, probabil in luna aprilie 2006, precum si a cardurilor prevazute cu microprocesor.