Ceapa reduce riscul bolilor de inima

noiembrie 5, 2007

Conform unui studiu facut de BBC News , cercetarile arata ca mancarea unei mese bogate in flavonoizi reduce semnele timpurii ale bolii de inima. Un institut de cercetare a mancarii se concentreaza pe unul din compusi, quercentin, care este gasit in ceai, ceapa, mere si vin rosu. Un studiu a examinat efectul compusilor produsi dupa ce quercetinul este introdus in corp. S-a aratat ca ajuta la prevenirea inflamatiei cronice care poate conduce la ingrosarea arterelor. Cercetari anterioare au aratat ca quercetinul este metabolizat foarte repede de intestine si ficat si nu este gasit de fapt in sange. Studiul a descoperit ca in cazul unui proces inflamator, o doza joasa de compusi-este dobandita mancand 100g pana la 200g de ceapa- a avut un impact mai mare. Bridget Aisbitt, nutritionist la Fundatia Britanica de nutritie, a spus : « Inflamatia este un proces care poate sa duca la boli de inima si atac de cord, si acest studiu ne da repere cum ca o dieta bogata in fructe si legume reduce riscul acestor probleme .In Statele Unite se consuma doar doua portii de fructe si legume in medie pe zi, astfel ca acest studiu sublineaza importanta a cinci portii pe zi pentru a avea o viata sanatoasa »

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro