Un numar tot mai mare de scientologi teoretizeaza ideea ca ceaiul este mult mai complex decat pare la prima vedere, informeaza www.newsday.com. Ca si rezultat, acestia exploreaza noi moduri de a descoperi secretele chimice ale naturii care sunt concentrate in frunzele de ceai verde sau negru.
John Foxe, profesor de neurostiinte si biologie la Nathan Kline Institute in Orangeburg, a gasit in studiile sale prezenta unui aminoacid prezent in frunzele de ceai verde si negru care are beneficii psihologice foarte importante. Cunoscute sub numele de tianina, micile molecule patrund in vasele de sange si apoi trec prin sita selectiva a sangelui care permite doar anumitor molecule patrunderea.
In 20 de minute de la consumul unei cesti de ceai, aceasta are impact asupra undelor alfa ale creierului. Subiectii din cadrul experimentului erau mult mai abili in a se concentra din cauza tianinei care a diminuat undele alfa sau activitatea electrica din creier. Intr-o ceasca de ceai exista 20-25 mg de tianina iar efectul dureaza aproximativ patru ore.
Paradoxal, dar tianina actioneaza asupra creierului inducand starea de calm.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro