Cea mai longeviva pisica cu doua fete din lume a murit la varsta de 15 ani

decembrie 8, 2014

Felina a depasit cele mai optimiste asteptari ale veterinarilor si ale oamenilor de stiinta, care afirma ca o astfel de pisica are putine sanse de supravietuire si poate deceda imediat ce este adusa pe lume. Este vorba despre pisicile Janus, numite asa dupa zeul roman cu doua fete.

Pisica Frank and Louie s-a nascut in anul 1999, cu doua nasuri, doua guri si trei ochi. Desi recunoaste ca, la prima vedere, multe persoane erau socate de aspectul motanului, stapana sa, Martha Stevens, l-a indragit din prima clipa si l-a considerat mereu un membru al familiei. Medicii veterinari de la spitalul unde a fost adus pe lume intentionau sa-l eutanasieze, dar Martha a hotarat sa-l pastreze si l-a luat cu ea acasa.

Deoarece avea doua fete, pisica a primit doua nume: Frank si Louie. A devenit cunoscuta la implinirea a 12 ani, cand a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind prima pisica Janus care reuseste sa supravietuiasca atat de mult.

Din pacate, in urma cu cateva zile, Frank and Louie a inceput sa se simta tot mai rau si in cele din urma a murit. Controalele veterinarilor au confirmat faptul ca felina suferea de cancer, fiind imposibil sa-si mai revina. Este incredibila totusi longevitatea sa, tinand cont de faptul ca, din cauza afectiunilor congenitale, pisicile din rasa sa nu supravietuiesc.

Desi foarte afectata, stapana felinei a declarat ca se bucura de perioada pe care a petrecut-o alaturi de ea si, daca ar mai avea ocazia, si-ar mai lua o pisica Janus. Martha Stevens este o mare iubitoare de animale de companie, in casa sa mai aflandu-se o alta pisica, un caine si doi papagali.

Sursa: Daily Star

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro