Ce vorbești în somn? Cu siguranță cuvinte obscene și fraze care au conotații negative!

A fost demonstrat științific faptul că cei care vorbesc în somn, nu o fac în limbajul cel mai plăcut și politicos. Majoritatea spun cuvinte vulgare și fraze care au o conotație negativă. Bineînțeles, nu este un act conștient, dar poate deveni foarte stânjenitor dimineața, dacă a fost cineva prin preajmă să audă.

Dacă știi că vorbești în somn, fiecare noapte dormită în compania altor persoane poate ridica o serie de probleme. S-ar putea să nu poți să adormi de frică să nu spui ceva nepotrivit sau și mai și, să-ți dezvălui cele mai ascunse secrete.

Un studiu realizat de către Dr. Isabelle Arnulf nu vine cu vești foarte bune. Cercetarea arată că cei care vorbesc în somn, spun, de cele mai multe ori, cuvinte vulgare sau fraze care au conotații negative. De obicei, aceste cuvinte vulgare sunt direcționate către o altă persoană, poate chiar cea care încearcă să doarmă lângă cel sau cea cu chef de vorbă în toiul nopții.

Studiul a fost realizat pe un grup de 232 de subiecți, adulți. 129 dintre aceștia aveau tulburări de somn, 87 erau somnambuli, unul avea apnee, iar 15 care nu au manifestat nici un fel de tulburări de somn.

De-a lungul câtorva nopți, cercetătorii au înregistrat subiecții în timp ce aceștia dormeau pentru a vedea cât de des apare vorbitul în somn și, mai ales, ce vorbesc subiecții în discursurile nocturne.

Au fost înregistrate 883 de „discursuri nocturne” în două nopți, din care au putut fi înțelese 3.349 de cuvinte. Ce mai frecvent întâlnit cuvânt a fost „nu”.

În rest, 24% dintre „discursuri” aveau conotații negative, iar 22% aveau un limbaj obscen, de obicei, înjurături.

Specialiștii explică acest comportament spune că vorbitul intervine în timpul REM când visăm intens i emoțional, ceea ce poate declanșa vorbitul și poate explica limbajul, scrie Metro.co.uk.