Ce tipuri de lentile de contact sa alegi in caz ca porti machiaj

Solutii optime pentru toate gusturile!

 

Din punct de vedere medical, machiajul ar putea reprezenta, teoretic, un impediment atunci cand vine vorba despre purtarea lentilelor de contact. Si nu doar prin prisma faptului ca machiajul si lentilele de contact nu ar fi compatibile! De cele mai multe ori, combinatia aceasta dintre machiaj si lentile de contact poate fi una nefasta in ceea ce priveste sanatatea ochilor si a functiei vizuale in ansamblul sau.

 

Machiajul este unul dintre factorii care favorizeza depunerile proteice pe suprafata lentilei. Tocmai de aceea, atunci cand intentionezi sa apelezi des la machiaj, este absolut necesar sa respecti anumite reguli de baza la aplicarea si indepartarea setului de lentile de contact. Afectarea ochiului se produce mai ales atunci cand este aplicat gresit sau atunci cand unele particule de machiaj ajung intre globul ocular si lentila.

 

Asta nu inseamna ca trebuie sa sacrificati un aspect placut al tenului, ci doar sa fii atenta atunci cand te machiezi.

In alta ordine de idei, nu trebui sa uiti si sa sari nici peste cea mai importanta etapa inainte de machiere, si aniume spalatul pe maini. Igienizarea necorespunzatoare a mainilor poate produce anumite infectii asupra ochilor.

Ce produse de machiaj sa folosesti atunci cand porti lentile de contact

 

Lentilele de contact sunt considerate, fara doar si poate, o modalitatea mai comoda si accesibila de corectare a vederii, atat sub aspectul asigurarii unui nivel optim de hidratare a ochilor, cat si prin prisma alternativelor pe care le ai la dispozitie.

Asadar, daca te machiezi, poti opta pentru lentilele de contact de unica folosinta, ori le poti alege pe cele cu utilizare prelungita. In plus, daca ai in plan sa iti schimbi si culoarea ochilor, avantajul tau este cu atat mai evident: poti opta pentru lentilele de contact colorate.

 

Iata si cateva produse care sunt compatibile cu purtarea lentilelor de contact de orice natura:

 

1.    Fardul de pleoape

 

Conturul ochilor este poate cel mai import pas atunci cand te machiezi, care se poate realiza cu ajutorul unui fard. Desi fardurile de pleoape sub forma de pudra sunt cele mai populare, este bine sa la farduri de tip crema, care nu va vor pune in fata riscului de a scapa particule, din neatentie, in interiorul pleoapelor. Cele mai recomandate farduri de pleoape sunt cele pe baza de apa, care sunt mult mai delicate cu pielea si mai putin iritante.

 

2.    Mascara

 

Ar fi de preferat sa nu apelati la produsele cosmetice deschise de foarte mult timp, deoarece se formeaza particule mici care pot intra cu usurinta in ochi. Pozitionate intre ochi si lentila de contact, acestea pot produce afectiuni grave ale ochilor, care pot merge, in caz de complicatii, pana la orbire, din cauza membrane care inveleste globul ocular care este foarte sensibila la patrunderea oricarui corp strain. Recomandarea medicilor oftalmologi vizeaza cumpararea de produse cosmetice destinate machiajului la un interval de cel mult 3 luni, pentru preveni aparitia infectiilor sau iritatiilor oculare.

 

3.    Tusul de ochi

 

Daca esti adepta utilizari frecvente a tusului de ochi pe interiorul pleoapei, trebuie, in primul rand, sa renunti la acest obicei extrem de daunator pentru sanatatea functiei vizuale, mai ales atunci cand esti purtator active de lentile de contact. In combinatie cu purtarea active a lentilelor de contact, tusul de ochi poate patrunde foarte usor pe suprafata anterioara de la nivelul ochiului si poate avea ca efect intetosarea vederii.

 

In plus, mare atentie si compusii chimici ai produsului cosmetic, intrucat ele constitui factori favorizanti ai usturimilor.

 

De preferat ar fi sa utilizezi un creion de ochi, care prezinta un risc scazut de a curge si sa te jeneze.

Cu ajutorul creionului de ochi poto gasi un stil de machiaj care sa corespund[ perfect conturilui ochiului numai pe pleoapa inferioara.

 

In incheiere, trebuie sa mentionam si faptul ca cele mai multe dintre companiile cosmetice au avut in vedere faptul ca un numar tot mai mare de pacienti care au nevoie de corectie optica au apelat la lentilele de contact moderne. Prin urmare, au lansat pe piata produse cosmetice compatibile care sa se adapteze usor utilizarii concomitente cu cea a lentilelor de contact. Astfel, sanatatea vederii si a ochilor tai, in ansamblu, nu va mai fi afectata.