Ce să dăruim copilului la prima sa zi de naștere ?

Alegerea unui cadou pentru prima zi de naștere poate fi o dilemă serioasă pentru cei care nu au copilași micuți. Oamenii care nu au copii, de obicei, nu au o idee foarte clară despre etapele de dezvoltare a copilăriei, în timp ce persoanele cu copii mai mari (credeți sau nu) foarte repede uită cronologia intereselor bebelușilor.

Rezultatul este unul – adesea sunt oferite cadouri inutile sau nepotrivite pentru prima zi de naștere. Desigur, părinții copilului din politețe nu vor spune acest lucru niciodată. Prin urmare, este bine să faceți o cercetare preliminară pe această temă și, din fericire, ați găsit locul potrivit. În rândurile următoare, vă vom prezenta toate detaliile privind alegerea unui cadou de ziua de naștere, precum și câteva sugestii specifice sigure.

Prima și cea mai importantă regulă atunci când alegeți un cadou pentru ziua de naștere a copilului este să – întrebați părintele. Fiecare copil are propriile interese și fiecare familie are propriile sale nevoi. Părinții pot fi mai specifici decât v-ați fi imaginat și, deși credeți că o astfel de întrebare este incomodă, vă asigurăm că părinții sunt de obicei sunt foarte recunoscători pentru că i-ați întrebat. Dacă nu vă spun exact ce au nevoie, atunci puteți fi sigur că vor povesti despre lucrurile de care nu dispun, ceea ce vă va facilita alegerea.

Dacă veți primi un răspuns clar – felicitări, deja veți ști exact de ce are nevoie copilul și toți vor fi fericiți. Dacă nu, există câteva alte detalii pe care le puteți lua în considerare. Un detaliu important este cât de aproape sunteți de familia dată. Adesea, cadourile grozave venite de la oameni nu prea apropiați fac ca părinții să se simtă incomod. Deci, nu cumpărați cadouri excesiv de scumpe dacă persoana nu face parte din familia dvs. sau părinții acesteia nu sunt prietenii dvs. foarte apropiați.

Având în vedere aceste lucruri, puteți cumpăra un cadou care se încadrează într-una din următoarele categorii specificate mai jos:

Jucărie distactivă

Jucăriile distractive conțin diferite tipuri de forme, cuburi interactive, constructori cu piese mari, jucării din lemn și alte tipuri de jucării pentru bebeluși. De obicei, bebelușii la vârsta de un anișor deja își exprimă interesul față de acest tip de jucării și se pot juca cu ele foarte amuzant. Este important ca jucăria distractivă să fie potrivită vârstei copilului – dimensiune, formă și să nu conțină elemente mărunte, ascuțite sau periculoase. Dacă aveți îndoieli, puteți oricând să consultați vârsta recomandată pe etichetă, să citiți descrierea produsului sau să întrebați consultantul din magazin.

Jucărie muzicală

Despre jucăriile muzicale cu siguranță știm două lucruri. Primul este că părinții sunt puțin deranjați atunci când se gândesc la o astfel de jucărie, iar al doilea este că copiii adoră jucăriile muzicale. Ținând cont de faptul că sunteți invitați la o zi de naștere pentru copii – nu ezitați să bucurați copilul cu o nouă jucărie muzicală, amuzantă și foarte distractivă. Pianele sau chitarele electronice, tobe pentru bebeluși sau maracas, pot fi un cadou superb pentru ziua de naștere. Puteți alege, de asemenea, o jucărie muzicală de alt tip – în formă de telefon, volan sau alt model în funcție de genul și interesele copilului.

Jucărie interactivă

La vârsta de un anișor, copilul explorează diferite modalități de interacțiune cu lumea din jur, dezvoltându-și coordonarea și abilitățile motrice fine, acumulând vocabular pasiv și pot deja să manevreze cu modelele care se repetă. Jucăriile interactive sunt o modalitate modernă de stimulare a tuturor acestor procese. Acest tip de jucării sunt de diferite forme și dimensiuni – cele mai populare sunt păpușile cu caracteristici interactive, precum păpușa Annabel, care a fost un hit în ultimii ani.

Dacă gândiți că păpușa este o soluție banală, puteți alege alte variante – jucării de pluș care spun povești, care se mișcă, cântă și vorbesc, animale de companie și multe altele.

Carte 

Cartea este un cadou universal pentru orice ocazie, vârstă, gen și interese. Magazinele oferă o varietate enormă de cărți interesante, interactive și alte varianete potrivite pentru cei mai mici. Desigur, fiți atenți la vârsta fragilă a copilului și nu-i oferiți cărți cu coperte și pagini moi, care pot fi distruse inconștient în mai puțin de un minut. Alegeți o ediție mai sigură, masivă și atractivă, potrivită pentru copii.

Cadou personalizat

Dacă credeți că copilașul are tot necesar, atunci puteți să optați pentru un cadou personalizat, care va fi unicat și creat cu dragoste. Astfel de cadouri pot fi un album pentru bebeluș, o jucărie realizată manual, un colaj creat de dumneavoastră, un portret sau un cadou cu imagini sau poze imprimate.

Emoții de neuitat

O altă opțiune pentru familiile cu copii care au de toate, este cadou de emoții de neuitat. Acesta poate fi un bilet la un teatru pentru copii sau un concert, un voucher de ședință foto sau o vizită într-un loc interesant. Opțiunile sunt inepuizabile atâta timp cât cunoașteți bine familia și știți care ar fi gustul acesteia.

Dacă nu puteți alege niciuna dintre cele menționate mai sus, puteți achiziționa un voucher cadou pentru cumpărături într-un magazin de copii, rețelele de librării sau un alt loc potrivit pentru necesitățile și stilului de viață al familiei.

În final, nu uitați – sunteți invitați la ziua de naștere nu pentru cadouri ci pentru prezență. Dăruiți un zâmbet, o dispoziție bună și dragoste – acestea sunt cele mai valoroase lucruri pe care le puteți oferi unui copil.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro