Ce sa alegi: o casa sau un apartament?

A trai intr-o vila este visul multor persoane. Dar chiar merita? Vile mari, case mici, apartamente – exista multe solutii pentru o viitoare locuinta, iar alegerea proprietatii potrivite nu este doar o chestiune de gust, ci trebuie facuta si pe baza consideratiilor economice si a stilului de viata.

De fapt, fiecare alegere depinde de bugetul disponibil in momentul achizitiei si, de asemenea, de etapa vietii in care ne aflam. In general, cuplurile cu copii vor prefera o casa mai spatioasa, in timp ce persoanele singure, care isi cumpara prima casa, vor alege un apartament mai mic si mai ieftin decat o casa decomandata. O multime de anunturi imobiliare poti gasi pe portaluri specializate. Un astfel de portal este vdi.ro. Realizat de echipa Softimobiliar CRM, portalul vdi.ro pune la dispozitie anunturi pentru agentii imobiliare, dezvoltatori imobiliari, persoane fizice, banci si executori. Prin intermediul acestui portal, tranzactionarea proprietatilor se face intr-un mod foarte simplu, din orice punct din tara. Aici vei gasi anunturi pentru orice iti doresti, de la apartamente de vanzare Cluj pana la case cu gradina disponibile in Sibiu. 

Revenind la tipul de locuinta care ti se potriveste, pentru a alege daca locuiesti intr-un apartament sau intr-o casa, va trebui sa evaluezi: bugetul disponibil; caracteristicile pe care trebuie sa le aiba casa viselor tale; zona in care vrei sa traiesti; nivelul dorit de intimitate.

Sa descoperim imediat avantajele si dezavantajele ambelor solutii pentru a te ajuta sa alegi ce ti se potriveste cel mai bine!

O casa independenta: solutia pentru cei care iubesc linistea

Cei care aleg sa locuiasca intr-o casa o fac pentru ca iubesc independenta si vor sa se bucure de liniste. Cartierul, de fapt, este prima cauza de stres pentru cei care locuiesc intr-un apartament si trebuie sa se fereasca zilnic de vecinii zgomotosi si regulile traiului in comun.

Iata avantajele unei case independente: fara intretinere catre asociatie; nicio cheltuiala pentru gestionarea zonelor comune; prezenta unei gradini sau a unui spatiu independent in aer liber; posibilitate de parcare; nicio relatie de vecinatate.

Pe de alta parte, a locui intr-o casa independenta implica un cost de achizitie mai mare decat pentru un apartament. Trebuie remarcat faptul ca preturile variaza nu numai in raport cu metri patrati ai casei, ci si in functie de zona in care doresti sa cumperi. Daca alegi sa te indepartezi de oras si optezi pentru o zona mai izolata, costul scade semnificativ, ramanand in acelasi timp mai mare decat cel al unui apartament intr-un bloc.

Un alt dezavantaj care nu ar trebui subestimat in achizitionarea unei case este cel legat de securitatea redusa. Mai ales daca nu exista alte case in apropiere, riscul creste.

In cele din urma, o casa independenta presupune costuri mai mari de gestionare, de obicei dublate, iar costurile de incalzire sunt, de asemenea, o cheltuiala substantiala. Pentru a evita cheltuieli prea mari pe incalzire, va trebui sa te asiguri ca alegi o casa bine izolata din punct de vedere al ferestrelor, acoperisului si mansardei. 

A locui intr-un apartament: tot ce trebuie sa stiti

A locui intr-un apartament de bloc nu este intotdeauna simplu, deoarece trebuie sa accepti mai putina intimitate, iar relatiile cu vecinii s-ar putea sa nu fie idilice. In plus, va trebui neaparat sa consulti asociatia si vecinii pentru orice modificare care afecteaza condominiu. Daca ideea de a participa la sedintele de bloc nu te sperie, atunci a locui intr-un apartament este solutia pentru tine.

Sa vedem, pe scurt, principalele avantaje ale unui apartament: preturile de cumparare sunt mai mici; iti poti permite, de asemenea, o zona centrala, deoarece costul de achizitie va fi mai mic decat a-l unei case; costurile de intretinere sunt impartite intre toate apartamentele si, prin urmare, vor fi mai mici decat cele pe care ar trebui sa le suporti pentru o casa independenta.

Marele avantaj al unui apartament in comparatie cu o casa decomandata este, cu siguranta, legat de pretul de cumparare si de costurile mai mici de intretinere.

Cu toate acestea, atunci cand alegi sa cumperi un apartament, trebuie sa iei in considerare etajul la care este situat. De fapt, exista dezavantaje legate de un apartament la parter, cum ar fi mai putina lumina, mai rece sau un contact mai mare cu smogul, astfel incat etajele superioare sunt preferat.

Oricare ar fi solutia de locuinta aleasa, nu trebuie sa te grabesti. Nevoile tale se pot schimba in timp si, prin urmare, evalueaza cu atentie care-ti sunt nevoile.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro