Ce sa alegi? Incalzirea prin pardoseala sau clasicele sisteme de incalzire?

Cand vine vorba de sistemul de incalzire perfect pentru locuinta noastra, ne lovim pentru inceput de aspectul numit diversitate pe aceasta linie de profil. Acest lucru nu trebuie sa ne specie – diversitatea, in aceste imprejurimi, inseamna libertate in alegeri, mai ales atunci cand stim din start si ce ni s-ar potrivi mai bine.

Ce alegem? Incalzire prin pardoseala sau clasicele sisteme de incalzire? Exista o multime de diferente intre cele doua categorii despre care se va vorbi mai pe larg in cele ce urmeaza. Expertii de la Shop Einstal ne recomanda sa punem in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele.

Incalzirea prin pardoseala – eficienta si eleganta

Nu de mult incalzirea prin pardoseala era considerata o instalatie de lux, cu pretenii. Acum, aceasta se regaseste intr-o multime de locuinte din tara, iar motivele pentru care acest lucru se intampla sunt numeroase.

Vorbim in primul rand de un consum mai redus de energie electrica, dat fiind principiul de functionare al acestora. Potrivit expertilor, incalzirea prin parsoseala este un tip de incalzire extrem de avantajos pe termen lung.

Un avantaj urias al incalzirii prin pardoseala este faptul ca poate incalzi complet incaperea in care este montata. Datorita principiului sau de functionare, aerul incalzit de la nivelul pardoselii este ridicat spre tavan, moment in care aerul nou, rece ajuns pe pardoseala este la randul sau incalzit. Este vorba despre o circulatie propice a aerului ce favorizeaza mentierea incaperii la o temperatura perfecta. Design-ul discret, dar si consumul redus din energie fac din incalzirea prin pardoseala o alegere perfecta.

Cat despre dezavantaje, incalzirea prin pardoseala este destul de dificil de montat. Totodata, nu poate fi folosita in toate camere, ci doar in camerele de dimensiuni mici, iar pe langa acest lucru, poate functiona doar cu anumite tipuri de pardoseli, un exemplu concret fiind gresia, sau chiar marmura.

Clasicul sistem de incalzire, cel cu calorifere

De cele mai multe ori, caloriferele sau radiatoarele sunt folosite impreuna cu o centrala pe gaz sau combustibil solid. De-a lungul timpului, eficienta lor a intrecut asteptarile utilizatorilor, fiind un sistem de incalzire veteran care inca isi face treaba asa cum trebuie.

Usor de instalat si de intretinut, calorifere sunt o alegere inteleapta pentru cei ce vor ca locuinta sa le fie incalzita intr-un timp foarte scurt. Totodata, faptul ca pot fi plasate in orice incapere, avand in vedere ca si dimensiunile lor sunt extrem de variate, reprezinta un alt mare avantaj al acestora.

In seria de dezavantaje ale caloriferelor regasim spatiul pe care il ocupa, fiind de multe ori prea mare. Datorita acestui lucru, si curatarea camerei in care sunt amplasate poate deveni o operatiune destul de dificila.

Publicul ce alege radioatoarele in locul caloriferelor trebuie sa stie ca acestea sunt uneori extrem de zgomotoase si ocupa totodata si mult spatiu util.

Cei ce s-au decis deja in ceea ce priveste sistemul de incazire de care au nevoie pentru propria locuinta, expertii Shop Einstal ii asteapta in cadrul magazinului online shop-einstal.ro cu solutii diverse atat in ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala, cat si in ceea ce priveste caloriferele.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce sa alegi? Incalzirea prin pardoseala sau clasicele sisteme de incalzire?