Ce presupune alimentarea casei cu apa din fantana?

aprilie 25, 2018

Daca ai decis sa te muti la casa ai nevoie de acelasi grad de confort de care ai dispus si la apartament. Ce se intampla insa atunci cand zona in care urmeaza sa te muti nu este racordata la nicio retea de apa? Este bine stiut faptul ca apa este esentiala atat pentru scopuri casnice, cat si pentru functionarea altor sisteme, cum ar fi canalizarea si incalzirea. Aici intervine necesitatea de a-ti face propria sursa de apa, care sa iti asigure confortul dorit.

Alimentarea locuintei cu apa din fantana

Multa lume apleaza la aceasta solutie, atunci cand nu exista alimentare cu apa de retea in zona. Trebuie sa stii ca realizarea uneia te va supune la costuri destul de ridicate, care insa se amortizeaza in timp. Adancimea pana la panza freatica dorita precum si diversi alti factori sunt cei care determina costurile la care vei fi supus.

Primul strat de panza freatica la o adancime redusa este cel mai adesea contaminata si de slaba calitate. La asta contribuie ingrasamintele chimice folosite in exces, patrunderea poluantilor si neizolarea foselor septice.

Ce trebuie sa ai in vedere daca intentionezi sa construiesti o fantana?

In primul rand, trebuie sa iti gasesti o firma de incredere care sa dispuna de utilajele necesare. Mai exact, trebuie sa aiba capaitatea sa foreze pana la adancimea necesara, care sa iti asigure izolarea eficienta a straturilor intre ele. In acest fel, nu vei avea neplacerea sa constati ca apa este infestata cu diversi poluanti, ca o consecinta a faptului ca izolarea nu a fost eficienta si primul strat s-a deversat in urmatorul. Daca in schimb consumul de apa il dirijezi catre alte activitati cum ar fi irigarea, alegerea nu este foarte pretentioasa.

Desigur ca o adancime mai mare presupune o pompa mai puternica, care sa aiba capacitatea sa ridice apa la inaltimea dorita. Balanta se echilibreaza insa, pentru ca o adancime mai mica este posibil sa te oblige la costuri mai mari, in ceea ce privesc echipamentele de filtrare.

Dupa ce fantana a fost sapata, apa trebuie lasata sa se stabilizeze. Ulterior, poti continua demersul, bifand analiza apei. Pentru asta trebuie sa apelezi la un laborator de specialitate, care de altfel iti da un recipient special  in care sa recoltezi proba. In functie de rezultat, se va decide daca apa este potabila, care este compozitia sa si daca poate fi folosita in scopuri casnice.

Necesitatea achizitionarii unui hidrofor

Pentru ca apa din fantana sa poata ajunge in casa, este nevoie de un sistem care sa preia aceasta responsabilitate. Hidroforul este special conceput in acest sens, fiind silentios, economic, eficient si rezistent la coroziune.

Pompa este realizata din inox si se asigura ca apa este pompata la presiunea dorita. Prin intermediul ei, apa care este filtrata in interiorul hidroforului nu poate intra in contact cu cea impura din mediul extern. Apa este sustrasa, filtrata si pompata printr-un mecanism foarte simplu.

Cu siguranta ca oricine isi doreste un hidrofor ieftin. Totusi, atunci cand il cumperi trebuie sa ai in vedere marimea, care este conditionata de numarul de consumatori, de frecventa consumului de apa, numarul de bai, etc. Daca alegi un rezervor mai mare, numarul de porniri ale hidroforului este mai mic, deci un consum mai mic de energie. De regula hidorforul porneste atunci cand rezervorul este pe jumatate gol.

Desigur ca trebuie sa alegi un hidrofor potrivit adancimii fantanii, cu un motor care sa faca fata la adancimea de aspiratie. Alege unul performant care sa se plieze dupa nevoile locuintei tale. Shop-einstal.ro iti pune la dispozitie hidroforul Economy cu dubla aspiratie pentru confort sporit.

 

 

 

 

 

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce presupune alimentarea casei cu apa din fantana?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro