Ce poți face atunci când ieși la alergat pentru a salva natura?

februarie 24, 2018

O nouă tendință în fitness propune încă un beneficiu pe care îl poți aduce prin mișcare. Pe lângă o sănătate de fier și o firmă fizică de invidiat, data viitoare când ieși la alergat poți contribui și la binele mediului înconjurător.

Noul trend presupune să folosești timpul pe care îl petreci la alergat într-un mod cât mai util. Pregătește-ți pentru următoarea tură un sac de gunoi pentru a strânge deșeurile pe care le întâlnești aruncate la întâmplare pe traseul tău.

Activitatea eco-sportivă se numește „plogging” și provine de la jogging și „plocka upp” ceea ce în suedeză înseamnă „a ridica”.

Ideea unei astfel de activități le-a venit suedezilor care o promovează, cu mic, cu mare, pe rețelele de socializare. Astfel, a început să fie adoptate de entuziaștii sportului și ai ecologiei din afara granițelor Suediei.

A post shared by Helena Olmås? (@helenateodora) on

A post shared by Helena Olmås? (@helenateodora) on

Conform HuffingtonPost.com care citează un studiu realizat de aplicația de fitness Lifesum, „plogging-ul” ar arde mai multe calorii decât jogging-ul obișnuit. În 30 de minute de plogging, sportivii ard 288 calorii, în timp ce 30 de minute de jogging ard doar 235 de calorii.

Alte voci spun că plogging-ul ar fi mai eficient și pentru că implică și o serie de alte mișcări, cum ar fi genoflexiunile sau extensiile.

 

Foto: Twitter.com

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro