Ce oferă Rusia Coreei de Nord în schimbul armelor. Țările se vor apăra reciproc în caz de război

iunie 19, 2024

Vladimir Putin și Kim Jong-un au semnat un parteneriat strategic între Rusia și Coreea de Nord, despre care liderul de la Kremlin a spus că va cuprinde mai multe paliere. Unul dintre acestea prevede că cele două țări se vor apăra reciproc în caz de atac, după spusele lui Putin.

Vizita de două zile a lui Putin în Coreea de Nord este intens comentată, iar unii se întreabă ce le-ar putea oferi rușii nord-coreenilor în schimbul armelor care sunt vitale pentru Rusia în războiul din Ucraina.

Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România: „Cred că, în primul rând, sprijin economic. Deși e cinic, vorbim de armament pentru mâncare, pentru că acesta este cuvântul. Coreea de Nord e într-o situație economică foarte dificilă și știm situația”.

„Ce mai poate oferi Rusia? Ajutarea Coreei de Nord să ocolească sancțiunile organizațiilor internaționale. Să nu uităm că Rusia și Coreea Nord au și graniță marină, și graniță terestră, deci pentru ei e foarte ușor să ocolească aceste sancțiuni. Și transporturile acolo circulă, chiar dacă Rusia nu recunoaște sancțiunile, dar le critică”.

Pentru cele mai recente știri:
https://euronews.ro/

Abonați-vă la canalul nostru de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbATDExtWstHnwWELZnXNZA

Urmăriți-ne și pe Social Media:
https://whatsapp.com/channel/0029VaCnS0e4Y9luISUdOk1n

https://www.facebook.com/ro.euronews
https://www.instagram.com/euronews_romania

@euronews.romania

Sursa: Youtube / Euronews Romania

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro