Ce nu ar trebui sa faca barbatii la interviul de angajare?

Stim cu totii cate emotii avem cand ne pregatim pentru interviul de angajare. Atat femeile cat si barbatii intampina diferite anxietati cand se gandesc la momentul in care vorbesc cu angajatorul.

Un nou studiu realizat la universitatea Guelph,Canada afirma faptul ca oamenii care sunt anxiosi in timpul interviurilor de angajare au mai putine sanse de a primi postul vizat. Mai mult, efectul pare sa fie mai mare in randul barbatilor, decat al femeilor, scrie LiveScience.com.

Rezultatele au indicat ca desi, in timpul interviurilor, barbatii nu sunt mai anxiosi, comparativ cu femeile, ei se confrunta cu mai multe dificultati impuse de aceasta stare.

Care este explicatia? Cercetatorii sustin faptul ca femeile au strategii mai eficiente pentru a le permite sa-si depaseasca anxietatea.Ele au tendinta de a repeta inainte de interviul propriu-zis,fiind ajutate de prietene care le sustin emotional. Barbatii evita astfel de activitati ,pregatindu-se mai putin pentru interviu si obtinand rezultate mai slabe.

Totusi, indiferent de gen, studiul a subliniat faptul ca starea de anxietate poate pune piedici unui individ care incearca sa obtina un loc nou de munca,deoarece anxietatea ne face sa parem mai putin entuziasti.

Adelina Elena Baciu
redactia@atitudinea.ro