Ignoră rețele profesionale
Majoritatea absolvenților de facultate dețin un cont pe o rețea de socializare pe care petrec lunar câteva zeci de ore, dar nu fac networking, ignorând total rețelele profesionale de tipul LinkedIn. Un cont pe o rețea profesională le-ar permite să aibă acces la joburi într-o fază în care anunțul nu a ajuns încă pe siteurile de recrutare, multe firme apelând la acestea doar dacă nu găsesc candidați folosindu-se de networking.
În timpul facultății nu participă la stagii de internship și voluntariat
"Dacă plecați de la premiza că un stagiu de internship este sclavie, muncă neremunerată sau exploatarea tinerelor talente, trebuie să știți că vă înșelați. Aveți ceva mai bun de făcut cu timpul propriu? OK, faceți-o! Și un proiect personal dă bine în ochii unui angajator. Dar în lipsa acelui proiect personal, experiența anterioară îmi spune că ai vrut să muncești, că dacă ai parcurs un stagiu ești obișnuit să te trezești dimineața și să vii la serviciu (nu o să am surpriza că lipsești fără măcar să anunți că nu te simți bine), înțelegi deja câteva noțiuni despre ce presupune munca într-o firmă. Am mai scris despre asta și aici." ne-a declarat Laurențiu Trofoșilă, blogger la TheNewThing.
Au așteptări nerealiste
Expozanții de la târgurile de joburi sunt asaltați de candidați cu pretenții salariale nerealiste, care deși nu au niciun fel de experiență anterioară vor să-și înceapă cariera într-o funcție de conducere. Proaspeții absolvenți nu vor să accepte un salariu în concordanță cu experiența, solicitând pachete salariale care să includă telefon mobil, laptop sau mașină de serviciu.
Tinerii ar trebui să accepte ofertele realiste din domeniul pentru care s-au pregătit, urmând ca după ce arată plusul de valoare pe care îl pot aduce afacerii, să-și renegocieze pachetul salarial.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro