Ce filtru de apa ar trebui sa aleg pentru a bea o apa curata?

Achizitionarea unui sistem de filtrare a apei poate fi o sarcina destul de dificila datorita faptului ca actualmente exista pe piata o multime de modele diferite din care putem alege. In cele ce urmeaza vom vorbi despre diferentele dintre diferitele sisteme de filtrare pentru ca tu sa poti lua cea mai buna decizie.

De ce ar trebui sa folosesti un filtru de apa? Cu siguranta te-ai intrebat si tu cel putin o data cat este de sigura apa de la robinet sau ai fost nemultumit de gustul acesteia dupa ce ai consumat-o. Apa de la robinet contine de cele mai multe ori clori si numerosi poluanti, un sistem de filtrare a apei fiind necesar pentru a elimina aceste probleme. Speram ca te vom putea ajuta cu acest articol sa alegi cel mai bun filtru pentru casa ta.

Chiar daca exista cateva zeci de branduri de filtre care pot fi folosite la domiciliu, toate acestea au in comun faptul ca se bazeaza pe un numar mic de tehnologii menit sa indeparteze impuritatile. Insa acest lucru nu inseamna ca fiecare filtru in parte ce utilizeaza o tehnologie data este la fel de bun ca altul. Exista filtre de apa care folosesc o combinatie intre aceste tehnologiii in timp ce altele folosesc una singura. Pentru a te asigura de faptul ca filtrul de apa inlatura contaminantul dorit, verifica daca acesta este certificat pentru contaminantul respectiv de catre o agentie cunoscuta sau independenta. Spre exemplu, exista filtre de apa pe baza de carbon capabile sa elimina cloramina in timp ce altele nu pot face acest lucru. Calitatea filtrelor este variabila de la un model la altul.

Exista filtre de apa cu mentiunea NSF Certificate, o companie de renume pentru evaluarea produselor.

Cea mai comuna tehnica de filtrare a apei este cea cu carbon/carbon activ. Carbonul activ este cel care se leaga chimic si inlatura anumiti contaminanti din apa filtrati prin el. Filtrele de carbon variaza si ele destul de mult in ceea ce priveste eficienta. Exista modele care elimina doar clorul in timp ce altele sunt capabile sa elimine o gama mai larga precum plumb, mercur, azbest dar si compusi organici volatili. Carbonul activ nu poate elimina fluorul, arsenicul, nitratii sau hexavalent.

Filtrele bloc de carbon sunt alcatuite din carbune activ pulverizat care prinde forma unor blocuri la o presiune mai mare. Eficienta lor depinde in mare parte si de apa care curge printre ele.

Pe FILTRO.ro vei gasi o gama larga de filtre de apa cu preturi incepand de la 99 lei. Alege doar sisteme de filtrare certificate si testate in UE. Cu FILTRO stii ce bei!

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro